Više doznajte u ovotjednoj emisiji Zdravlja na kvadrat!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Nekima je izlječenje od hrkanja uvjet za uplovljavanje u bračne vode. No to je samo sitnica, naspram onoga što hrkanje može napraviti našem zdravlju. Budući da hrkanje može dovesti do ozbiljnih poremećaja srčano-žilnog i dišnog sustava, ovaj pojavi treba pristupiti itekako ozbiljno. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorimo o problemu hrkanja!


Kašalj predstavlja automatski, prirodni refleks - bez čovjekove volje, koji pomaže da se iz dišnih putova izbace sekret, razni iritansi, strane čestice i mikroorganizmi. Adekvatno liječenje kašlja ovisi o uzroku, a uvijek na umu valja imati i mjere sprječavanja širenja zaraznih bolesti. Koje sve vrste kašlja postoje, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.


Topli su dani tu, a Vi želite izgledati fit! Često vježbate, i pokušavate oblikovati svoje tijelo. Međutim, koliko god se trudili, uvijek se zna dogoditi da ostane jedan dio masnih naslaga na trbuhu, stražnjici, bedrima... Zato vas, u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat, upoznajemo s fitometaboličkom metodom skidanja viška kilograma.


Stres je pojam koji se zadnjih desetljeća često koristi i uobičajeno je čuti "pod stresom sam", iako ponekad ne možemo točno odrediti zbog čega. Stresna situacija odnosi se na vanjski događaj koji remeti psihofizičko funkcioniranje i zahtijeva prilagodbu organizma. Kako si pomoći u stresnim situacijama? Na to smo pitanje tražili odgovore u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.


U zadnjih dvadesetak godina zabilježena su samo 3 smrtna slučaja od ugriza zmije kod nas. Dakle, broj zabilježenih smrti od ovog uzroka je malen, pa se može zaključiti da su slučajevi smrti od ugriza zmija rijetki. No opreza nikad dosta i zato ovoga tjedna u emisiji Zdravlje na kvadrat jedan prilog posvećujemo upravo zmijama.


Obično se očituje osjećajem iscrpljenosti, pospanošću, smanjenom sposobnošću koncentracije, promjenama raspoloženja, razdražljivošću, slabljenjem refleksa.... Katkada je popraćen specifičnim osjetima nalik bolu u mišićima ili očima. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorimo u umoru!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju