Tvoje lice zvuči poznato

Domaća produkcija

Amel Ćurić

Natjecatelj

Amel Ćurić rođen je 7. kolovoza 1980. godine u Gračanici u Bosni i Hercegovini. Ovaj talentirani glazbenik do sada je u raznim glazbenim natjecanjima pokazao raspon i ljepotu svog glasa.

Od malena se zanima za glazbu, a najprije se počeo baviti sevdalinkom i svirati harmoniku. Njegovi su roditelji to prepoznali te su ga upisali u osnovnu glazbenu školu. Nažalost zbog ratnih okolnosti škola je prestala s radom, a Amel je prve akorde na gitari, koju je tada svirao, naučio u skloništu.

Pronalazi se u rock glazbi te je bio član i nekoliko rock sastava s kojima je nastupao diljem Bosne i Hercegovine.  Zbog ljubavi prema glazbi Amel se 2003. godine prijavljuje na glazbeni show u kojem i pobjeđuje. To je bio početak njegove glazbene karijere.

Nakon toga promijenio je glazbeni pravac te je 2006. godine izdao prvi studijski album pod nazivom ''Urnebes'' kojim osvaja jednu od najprestižnijih nagrada u susjednoj državi - "Davorin", za najbolji debitantski album. Pjesme s albuma bile su popularne, a osobito  singl  ''Moja djevojka'' koja je bila nominirana za pjesmu godine.  

2015. godine Amel Ćurić prijavljuje se na jedan regionalni glazbeni talent show iz kojeg ponovno izlazi kao pobjednik što mu je dalo dodatan vjetar u leđa.

O sudjelovanju u ''Tvoje lice zvuči poznato'' Amel izjavljuje: 

Želim u ovom showu pokazati jedno drugo lice Amela Ćurića, a mislim da će i gledatelji imati što vidjeti. 


Zanimljivosti

X