Za sendvič dali su sve.

Pogledaj propušteno na  NOVATV

Plavi tim slavi još jednu veličanstvenu pobjedu, a Nora je već i prije odlaska na natjecanje za namirnice bila uvjerena u uspjeh. „Hrana nam je najvažnija i mislim da smo tu najmotiviraniji“, rekla je, a cijeli je tim pokazao da ni dramatično plemensko vijeće nije slomio njihovu slogu. Crveni su tim pobijedili s velikom razlikom u bodovima od čak 8:1.

Marina je prije igre kazala kako će sada kuhanje prepustiti drugima. „Dovoljno sam se nakuhala i nadavala, tako da ću sada lagano u ribolov, sunčanje, kupanje. Što treba napraviti tu sam, ali se neću nametati. Dat ću sve od sebe na poligonima. Onaj dio koji im je najviše zasmetao, sad ću popraviti“, rekla je Marina te napomenula da bi svi od nje u novoj igri trebali očekivati zvjerku.

Filip se pak uvrijedio na Draginu opasku o tome kako je plavo pleme Marini zabilo nož u leđa. Njezina zapažanja o sinoćnjem plemenskom vijeću nisu mu najbolje sjela, pa joj je to spočitao.

Možda upravo zbog dojma kojeg je crveni tim izložio o plavom, članovi plavog tima veoma su složno prionuli na poligon. Pobjeda je značila da će nakon dugo vremena okusiti slasne sendviče.

Zadatak pred njima zahtijevao je snagu i razmišljanje. U svakoj rundi sudjelovao je po jedan član iz svakog plemena. U što kraćem vremenu morali su proći poligon na čijem se početku nalazio veliki kotač uz pomoć kojeg su morali privući kolica u kojima su se nalazile loptice. Na putu do cilja morali su otvoriti dvoja vrata, a zatim postaviti loptice na slagalicu. Onaj tko je prvi složio slagalicu u ispravnim bojama i podigao zastavicu, osvojio je bod za svoj tim. Igru su otvorili Filip za plave i Bojan za crvene te se u ovom energičnom srazu bolje snašao Filip i prvi završio s igrom. Nakon tri boda prednosti za plave, Draga je nemilosrdnom borbom osvojila prvi, ali i jedini bod za svoje pleme. S lakoćom je plavi tim osvojio ostale bodove i pobijedio u ovoj igri.

„Fantastično, dominirali smo. Čestitam i crvenima na fer borbi, bili su odlični, ali mi smo gladni i dali smo 200 posto od sebe i uzeli te sendviče“, rekao je Leo.

Svatko je dobio po dva sendviča, a Sanja je jedan svoj podijelila s muškim kolegama, jer, kaže, njima treba više kalorija. „Sendvič koji sam pojeo ne može s usporediti ni s jednom tjesteninom, ni ičim što sam jeo vani. Tu smo već mjesec dana. Ova borba nam je svakako trebala, jer nas je sve prodrmalo plemensko vijeće“, rekao je David.

„Jako sam se iznervirala, jer nije mi do nagrade nego do ponosa. Čak i kad pobijedimo kod mene glad nestane“, kaže Draga, a ostali članovi plemena nadaju se da će ih ovo osvijestiti.

Pobjeda je u plavom timu donijela zatišje, a Marina se pomalo otvorila prema drugim članovima. Za večeru im je ulovila i ražu. Prva je to raža u plavom timu. Za to vrijeme crveni tim osjeća prve posljedice gladi. „Osjećam da nemam snage kao što sam imao i da je svaki dan neka borba za hranu“, rekao je Bojan. Kad im je glad bila na vrhuncu, Marko im je donio ribu, pa su mirniji otišli na počinak.

Za koje će se namirnice sljedeće boriti timovi doznat ćemo u srijedu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju