Ona opet ide u duel!

Pogledaj propušteno na  NOVATV

 Kritike koje je crveno pleme uputilo Ani na plemenskom vijeću bile su jasan pokazatelj da će upravo njoj i ovoga puta dati svoj glas za duel. A glasati su morali jer su izgubili u igri za plemenski imunitet za koju su se svega nekoliko sati prije nadali da će je lako dobiti. „Od crvenog plemena očekujem pobjedu pod svaku cijenu jer kod nas vlada neka krajnje opuštena uživancija i nema potrebe da se brzo lišimo toga. Nisam zadovoljan svima u plemenu, ali ne bih volio nikoga poslati kući“, kazao je Lazar prije odlaska na poligon.

Igra koja je uslijedila testirala je njihovu fizičku i mentalnu snagu. U svakoj rundi sudjelovala su po tri igrača iz svakog plemena. Dva člana jednog plemena trčeći s jedne strane poligona na drugi prenosili su vrećice i ubacivali ih u koš koji je pomoću užeta držao natjecatelj iz suprotnog tima. Kako je vrijeme odmicalo, koš s teretom postajao je teži. Krug igre se završavao kada je netko od natjecatelja ispustio koš te je time njegov tim izgubio bod. Iako je crveni tim isprva bio precizniji u ubacivanju tereta u koš te su u kraćem vremenu ubacili više vreća od plavog, čije su vreće velikim dijelom završile na pijesku, David je bio izdržljiviji od Bojana, pa je vreća crvenog tima bila ta koja je prva završila na tlu i priskrbila prvi bod plavom timu. Prednost ih je pratila cijelo vrijeme te su pobijedili s rezultatom osam naprema četiri.

„Ovo pleme zna pobjeđivati i gubiti. Kada smo izgubili u prošloj igri digli smo se još jači. To smo pokazali sad na terenu i pobijedili smo“, rekao je Leo. Totem plemenskog imuniteta preuzela je Nora koja je donijela zadnji bod za svoj tim. „Jako sam ponosna na sve nas danas. Uspjeli smo sačuvati jednog člana svog tima i pokazali smo da možemo kad hoćemo“, zadovoljno je istaknula Nora. Uslijedila je igra za osobni imunitet u kojem su se članovi crvenog tima borili tko će od njih dobiti poštedu od glasovanja. Za siguran ostanak u timu borili su se na spravi za balansiranje na kojoj su ravnotežu postolja morali održavati na jednoj nozi, a na postolje su morali postaviti šest figura. Isprva jednu pokraj druge, a poslije jednu preko druge. Prvi je iz ove igre ispao Luka, a do samoga kraja uspješno je izdržala Marija koja se već drugi puta okitila ogrlicom osobnog imuniteta. „Balans mi je jača strana“, ponosno je kazala Marija.

Na plemenskom vijeću osim za Mariju, natjecatelji nisu mogli glasovati ni za nove članove tima – Kalua i Nikolinu. Lazar je već i prije glasovanja kritizirao Anu kazavši joj da ne komunicira s plemenom i zbog toga je njezina pozicija unutar ekipe loša. „Ana se nije dobro uklopila u pleme“, zaključio je Lazar.

Na pitanje što bi mogla promijeniti u plavom plemenu, Sanja je odgovorila da bi voljela da su svi iskreni, a neiskrenost pripisuje i crvenom timu: „Mislim da u crvenom timu vlada jedan klan. U njemu su Draga, Nataša, Marko i Luka i možda Lazar“.

Crveni tim bez dvojbi je odlučio da u duel žele poslati Anu. „To što me oni ne žele ovdje ne umanjuje moju želju da ostanem, ali nije smak svijeta ako odem“, kaže Ana te dodaje da će se boriti za svoje mjesto u Survivoru.

Tko će joj se pridružiti u duelu, doznat ćemo nakon sljedeće igre za imunitet.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju