Supertalent

Reality

Rene Bitorajac

Voditelj

Rene Bitorajac je kazališni, filmski i televizijski glumac te voditelj.

Sa samo sedam godina upisao je Dramski studio Zagrebačkog kazališta mladih u kojem ostaje punih 12 godina. U tom razdoblju je napravio prve kazališne korake te odigrao brojne uloge, kako u amaterskim tako i u profesionalnim predstavama. Prvi puta se u ulozi voditelja našao sa 12 godina, na otvaranju Dječjeg festivala u Šibeniku 1984. godine. Nakon toga ga očekuju dvije godine vođenja emisije “Iz svijeta crtića”. Godine 1983. i 1984. igra u predstavama “Pustinja” i “Zlatni mladić” Hrvatskog narodnog kazališta, dok se kao 14-godišnjak 1986. godine u Gavelli okušao ulogom u predstavi “Richard III”.. Dugogodišnju želju upisa na Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, ostvaruje iz prvog pokušaja na drugom roku prijemnog ispita 1990. godine. Na drugoj godini studija, 1992. igra u predstavi “Zagreb Cabaret”, te snima film “Vrijeme za”. Godine 1993. postaje stipendist «DK Gavella», dok je od 1994. do 1996. godine stipendist ZKM-a. Nakon završetka studija, 1996. postaje član ansambla “SK Kerempuh” u kojem ostaje 7 godina. 

Kao profesionalac do sada je igrao u 20-tak filmova od kojih valja izdvojiti film “Kako je počeo rat na mom otoku”, Oskarom nagrađeni BiH film “Ničija zemlja”, te najgledaniji slovenski film “Kajmak i marmelada”. Također je glumio i u 30-tak predstava u većini kazališta u Zagrebu. 

Sudjeluje, te radi i kao voditelj u različitim televizijskim emisijama, piše scenarije i vodi veće i manje događaje, igra u televizijskim serijama, a iza sebe ima i sudjelovanje na 30-tak humanitarnih akcija po cijeloj Hrvatskoj. Više od pet godina samostalni je umjetnik.


Zanimljivosti

X