Sammed je dokazao da se u životu sve može pobijediti.

Energiju za ples Sammed Mukanović crpi iz malog djeteta koje u njemu čuči i ništa mu ne može odvući fokus od bavljenja plesom. Zasad se ne planira oženiti jer ne voli distrakcije. U djetinjstvu ga je dva puta udario auto i doktori su mu zbog ozlijeđenog kuka predvidjeli otežanu fizičku aktivnost, a on dan-danas pleše i fleksibilan je.

Smatra da svi umjetnici polaze iz bola i za njega ples mora biti dubok i imati značenje. Sammed je jako emotivan. Izgubio je oca, no uvijek nastoji razmišljati na način da su neki ljudi proživjeli i gore situacije, pa samome sebi govori da treba na svemu biti zahvalan. Njegova najveća ljubav, ples, pomaže mu da se nosi s teškim situacijama i s time što je po prirodi povučen i stidljiv. Kada pleše, osjeća se u potpunosti svoj.

Na pozornici Supertalenta odlučio je predstaviti umjetnički performans i u njemu prikazati kako se bori protiv anksioznosti. 

Ako je Sammed izražavao emocije tako su publika i žiri imali drugačije reakcije od znatiželje, preko iznenađenja, pa do straha. „Na mene ste ostavili jedan poseban dojam. Ja se frajera bojim, to mi je bilo prvo. Takvom ekspresijom plesnom ste pokazali svoj osjećaj da sam ja počela osjećati bol i tjeskobu i nije mi dobro koliko ste vi to snažno prenijeli na mene. To je vama kompliment“, istaknula je Maja te dodala da bi bila puno zahvalnija kad bi iz kofera na sceni izvukao neku sreću.


Martini se posebno svidjelo koliko očima priča priču, ali joj nedostaje malo plesno-tehničke savršenosti. „Time zapravo ste naprosto otvorili ja bih rekla temu i da li umjetnost čovječanstvu može biti ponuđena na ovaj način. Pa neka ostane otvoreno“, dodala je.


Da netko kroz umjetnost progovara o stvarima koje ga muče jako se sviđa Fabijanu, dok je Davor rekao da su izvedba i izražaj osjećaja bili lijepi, ali ih ne želi ponovno vidjeti u Supertalentu. Stoga je Sammed osvojio od žirija tri prolazna glasa.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju