Anatacha Filimone osvojila je najviše glasova publike!

 Nakon brojnih nevjerojatnih talenata koji su iz tjedna u tjedan zabavljali gledatelje pred malim ekranima, spektakularno finale Supertalenta iznjedrilo je 12 senzacionalnih nastupa. Iako je konkurencija bila neumoljiva, žiri je odabrao 3 superfinalistice, od kojih je najveći broj glasova gledatelja osvojila pjevačica Anatacha Filimone, postavši tako osma pobjednica showa!

Supertalentirana Drnišanka, koja je toliko raznježila Martinu da joj je na audiciji dodijelila zlatni gumb, dokazala je da ustrajnost i talent pomiču sve prepreke, a za finalni nastup odabrala je pjesmu 'My Kind of Love' pjevačice Emeli Sandé. Nakon izuzetno snažne i dirljive izvedbe, Anatachu su preplavile emocije, a ravnodušni nisu bili ni članovi žirija koji su njezin nastup okrunili pozitivnim i ohrabrujućim komentarima. „Zašto si večeras ovdje? Zbog emocije. Je li emocija nešto što nas pokreće u životu ili je emocija nešto zbog čega posustajemo? Može biti jedno i drugo, pitanje je naše osobne odluke. Ti si u svom životu odlučila da je emocija ta koja tebe pokreće i koja je tvoj motor. Emocija je ono što te dovelo večeras ovdje i hvala ti na svakoj emociji, na svakom tonu, svakoj sugestiji i toj silnoj snazi koju imaš u sebi jer si nama ovaj dan učinila bogatijim i ljepšim“, s ponosom je svom zlatnom gumbu poručila Martina, a Anatacha se za kraj obratila žiriju i gledateljima: „Doslovno se tresem koliko je predobro. Najviše se želim zahvaliti žiriju, koji su bili tu. Posebno Martini koja mi je dala zlatni gumb i koja je vidjela moj pjevački talent. Pozdravljam sve koji su me podržavali i hvala svim glasačima koji su glasali za mene. Ja sam presretna ne mogu opisati koliko“.

Glasovi gledatelja presudili su pobjednicu osme sezone, a među superfinalisticama koje je odabrao žiri za pobjedu su se natjecale još i plesačica Siena te akrobatkinja Tetiana. Australka hrvatskih korijena Siena Uremović u velikom finalu pojavila se u liku gladijatorice s koreografijom koja je žiri i publiku uz gromoglasan pljesak još jednom podigla na noge i navela ih na razmišljanje. „Zaista žena koja može sve i pritom još ima to prekrasno lice i skromnost kojom nas opet očara i svaki put si iznova misliš – je li ovo moguće. Moram priznati da je ovaj nastup meni prošao u sekundi, jedan od nastupa koji zaista želiš gledati puno duže. Nebo ti je granica, dala bih sve na svijetu za jedan dan tvog tijela samo da vidim što se sve može s njim. U svakom slučaju, ti si stvarno pravo hrvatsko čudo“, poručila je Maja nakon Sieninog nastupa.

Spektakularno umijeće balansiranja na žici u finalu pokazala je Ukrajinka s engleskom adresom Tetiana Kundyk kojoj je Davor Bilman dodijelio zlatni gumb za talent kojim pomiče sve granice. Za finale je Tetiana u svoju koreografiju objedinila ples na svili i balansiranje na šest milimetarskoj žici na kojoj je pri kraju nastupa gorio plamen. „Jako sam sretan, a malo bih pohvalio i sebe što sam je odabrao“, rekao je Davor koji je izrazio veliki ponos svojim zlatnim gumbom, a na izboru mu je čestitala Maja koja je Tetiani poručila da je ovim nastupom pomela pozornicu te dodala: „Ono što mi je prvo palo na pamet i prvi i drugi i treći put kad sam te gledala je – bože, ova žena je neustrašiva. Na stranu sav talent koji imaš, ali ti se stvarno ničeg ne bojiš“.

U velikoj završnici Supertalenta gledatelji su imali prilike vidjeti i nevjerojatnih devet ostalih točaka, a led su na početku emisije probili članovi Taekwondo kluba Marjan koji su u finalu sezone priredili veliki spektakl koreografijom koja je toliko temeljito uvježbana da su pojedine elemente izvodili s povezom na očima te tako izazvali čuđenje žirija. „Točno imate stepenice – i audicijska emisija i polufinale i finale – stvarno su ogromne razlike. Nevjerojatni ste, svaka vam čast“, poručio je Janko, dok je Martina uz sve vještine koje imaju istaknula njihovu upornost i duh neposustajanja.

Showman Emilio Alcantara, koji je u više navrata dokazao da je apsolutno doktorirao balansiranje, za finale je u liku biznismena izveo nastup od kojeg zastaje dah. U ritmovima pjesme 'It's a Man's Man's Man's World' i uz asistenciju supruge, Emilio je članovima žirija ubrzao puls balansirajući na loptama, valjcima i daskama, a nastup je u velikom stilu priveo kraju preskakanjem preko užeta u plamenu. „Sve to skupa nama izgleda nadrealno. I onda još zapali vatru i onda skoči preko užeta, a tu je i žena, pa žiri i televizija. I čovjek ostane na nogama, izvede trik, ne zapali se i ne padne. Pa to je to ljudi!“, zaključila je Maja.

Mladi čuvar tradicije i obožavatelj bećaraca Fabijan Kovačević, koji Slavoniju nosi u srcu i kojemu je Supertalent pomogao da na velikoj pozornici ljubav prema rodnom kraju pokaže cijeloj Hrvatskoj, za finale je izabrao pjesmu 'Sve poštivam, svoje uživam', a nakon njegova nastupa nitko u žiriju i publici nije mogao skinuti osmijeh s lica. „Kao što pjesma kaže – tuđe poštivam, svoje uživam – tako da i mi trebamo uživati jer vjerujem da ovo nema priliku ni jedan svjetski Supertalent vidjeti nego samo Hrvatska i u tome treba uživati jer smo po tome posebni“, zaključio je Davor kojega su oduševile Fabijanova energija i karizma.

Komunikologinja i medicinska sestra te velika obožavateljica i majstorica orijentalnog plesa Azra Grljević za finalni nastup sašila je novi spektakularni kostim i priredila još jedan nezaboravan nastup koji je posvetila preminulom ocu. Izvedbu su s oduševljenjem pratili članovi žirija, a njezinu emociju prepoznala je Martina zaključivši: „Baš mi je drago da si se odlučila baš na ovakav oblik točke i da nisi nužno išla onim što bi se zvalo sigurniji put. Meni su izrazi lica bili takvi da te nisam mogla prestati gledati, a željela sam gledati i ples. No ti si doista i licem i pokretima pričala priču, pa je meni ovo apsolutno bio nastup dostojan finala Supertalenta“.

Pjevačica Lucija Šarčević, ponosna vlasnica glasa koji izaziva trnce, pod svjetla reflektora vratila se pjesmom Bijelog dugmeta 'Ružica si bila' te opravdala epitet male boginje glazbe koji joj je u prošlim epizodama uputila Martina. Nastupom u finalu Lucija je nježnim vokalom članove žirija ponovno uspjela uvesti u svoj svijet, a njezin je talent i izbor pjesme pohvalila Maja uskliknuvši: „Pjevati znaš, to smo se svi uvjerili, izbor pjesme je bio genijalan i to je ono što ti jesi i ti tako trebaš nastupati“.

Svojim glasom oduševio je i šarmantni 12-godišnji Splićanin Josip Šušnjara koji priredio spektakl izvedbom hit pjesme 'Lay Me Down' pjevača Sama Smitha koju je posvetio voljenom pokojnom djedu. „Kad je krenuo refren, ja sam se osjećao malo, mlado, sićušno i pun strahopoštovanja. Imam osjećaj kao da si puno zreliji i stariji i kao da si osoba kojoj se moram pokoriti i slušati, a to u prijevodu znači da je ovo bilo izuzetno, ako ne i stravično dobro“, poručio mu je Davor s kojim su se složili ostali članovi žirija pohvalivši Josipov vokal i izbor pjesme.

Korak po korak energični članovi Plesnog kluba Korak došli su do samog finala u kojem su predstavili novu fantastičnu plesnu točku koja poručuje da je u redu posrnuti jer je svako posrnuće nova prilika za dizanje i rast, a Janko im je nakon nastupa poručio: „Nešto nevjerojatno, stvarno ste kao jedan organizam kad se spojite u jednu zajedničku formaciju. Jako volim vaše nastupe, a mislim da je ovo posebno hrabar jer je ovo čista plesna tehnika i emocija, samo podij i vi. Mislim da je to savršeno za finale i da vam je nastup bio apsolutno savršen“.

Jankov zlatni gumb, pjevač Mark Bagarić, koji je audicijskim nastupom skupio preko milijun pregleda na YouTube kanalu Nove TV, u finalu je svojim očaravajućim vokalom izveo pjesmu 'Back at One' omiljenog pjevača Briana McKnighta te ponovo rastopio članove žirija i publike. „Moram reći da mi je ovaj nastup bolji od polufinalnog. Naravno, bez ostatka je i prošli nastup bio odličan, ali mislim da si ovdje imao veće mogućnosti da pokažeš neke stvari i baš sam sretan da si ovdje“, poručio je Janko svom zlatnom gumbu.

Posljednji nastup u finalu Supertalenta izveo je talentirani akrobatski performer Oleg Tatarynov koji je još jednom potvrdio da se u koreografijama izvrsno snalazi na zemlji i u zraku, a ovoga puta kao efektni scenski dodaci poslužili su mu prah bijele boje i voda. Nakon što je po velikoj pozornici Supertalenta raspršio čestice praha, Oleg se vinuo u zrak gdje se, izvodeći akrobacije, okupao pod mlazom vode te tako izazvao ovaciju publike, a Maja ni ovoga puta nije mogla ostati imuna na svog prezimenjaka kojemu je poručila: „Kad god nastupaš, kod tebe ne vidimo da si se umorio ni da ti je bilo naporno, sve kod tebe izgleda super jednostavno. Svaka nezgoda kod tebe izgleda kao zgoda! Nemamo ništa protiv što si nam zamazao i smočio cijelu pozornicu!“.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju