Najviše voli kad ga publika nagradi pljeskom.

Najviše mu se sviđala harmonika, njen zvuk i izgled, stoga se prije godinu i pol odlučio početi svirati taj instrument. Matej Jakša ponos je svojih roditelja, ali nisu oni otkrili njegov talent, nego je on sam to prepoznao. Već s tri godine imao je igračku harmoniku. Voli biti na pozornici i skoro nikad nema tremu i najviše voli kad ga publika nagradi pljeskom.

Voditelji Igor i Frano te članica žirija Maja otkrili su koju melodiju Matej svira pa su i zapjevali te uživali u njegovom nastupu. Svojim nastupom i publiku je dignuo na noge. „Jako si sladak. A uz to što si sladak sviraš fenomenalno. Toliko od mene“, kratka je bila Martina.

„Sviraš super. Sviraš kao jedna vrlo zrela i odrasla osoba koja ima puno puno koncerata, svirki, gaža, kako mi to kažemo. I ja vidim da ćeš ti biti zaista veliki glazbenik. Bio si jako dobar!“, poručila je Maja. „Mislim da ćeš ti imati puno posla i da ćeš se naputovati“, dodao je Fabijan. Svidjelo se jako i Davoru pa je Matej napustio pozornicu uz četiri prolazna glasa od žirija.
 

Matej živi s roditeljima i mlađim bratom s kojim putuje u školu vlakom iz Boruta do Lupoglava. Osim što svira harmoniku, voli crtati običnom olovkom ili pastelama. Susjed je prilikom jedne karnevalske povorke u Cerovlju Mateja pozvao na binu, a to mu se jako svidjelo, pa se tako rodila njegova ljubav prema nastupima. Kreativnu crtu naslijedio je od mame koja je kao mlađa pjevala u zboru i svirala klavir. Sebe opisuje kao nekoga tko voli muziku i plavu boju, a najdraži nogometni klub mu je Hajduk.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju