Marija Antunović: ''Ivan i ja imamo od početka svoje veze sanjarenja da ćemo imati nešto svoje''

 Sljedeća poduzetnička priča koju donosi ''Startaj Hrvatska'', jedinstveni projekt u suradnji SPAR Hrvatska i Nove TV koji pomaže poduzetnicima s idejama i vizijom, je slatka, kremasta i osvježavajuća. Radi se o prvoklasno ručno rađenoj slastici iza koje stoje Marija Antunović i Ivan Borac. Mladi par s Pelješca nije se bojao izazova i usudili su se oblikovati budućnost po svojoj mjeri.

U sljedećoj epizodi vidjet ćemo priču o njima i tome kako je nastao njihov neodoljiv proizvod – sladoled Croccantino te kako je osvojio prvo Orebić, a zatim i turiste koje su ga ondje imali priliku kušati.

Marija Antunović iz Vignja na Pelješcu. od ranih je nogu pokazivala kreativnost za pripremanje slastica i za to je dobivala podršku od svog oca Željka. ''Mislim da je jako bitna vizija, upornost, htijenje, a moja Marija ima sve to'', rekao je Željko.

No, nakon završene srednje škole, Marija se odlučuje za jedan sasvim drugačiji korak – studirati ekonomiju u Zagrebu gdje je i upoznala svog supruga Ivana. Nakon fakulteta ona se bacila na izgradnju karijere. ''Bila sam uvjerena da ću jednom biti direktorica marketinga jedne velike korporacije. Moji poslovi nakon fakulteta su napravili određene temelje u ovom poslu kojim se bavim, ali nedostajalo mi je ono nešto moje'', kaže Marija.

Tijekom godišnjeg odmora 2013. godine kada je radila u marketingu jedne banke, boravila je na rodnom Pelješcu. ''Ivan i ja imamo od početka svoje veze sanjarenja da ćemo imati nešto svoje. Nismo odredili što, ali znali smo da želimo imati nešto svoje. Sjeli smo jednom na jedan zidić i pričali nešto o čemu pričaju mladi i vidjela sam tu kuću, koja je sada naša i gdje je sada Croccantino. Pokazala sam je Ivanu i rekla: evo pogledaj ovu kuću, zamisli tu našu slastičarnicu. Bila sam u sanjarenju, a on je već prešao na stvar. Povukao me do tamo, sve je bilo prekriveno papirima. On je provirio i rekao mi: netko se seli odavde. Pogledali smo se i u tom trenutku nam je došla ideja to je ta prilika, to je taj prostor'', ispričala je Marija. I tako je ekonomistica, sa sigurnim poslom u Zagrebu, odlučila otvoriti slastičarnicu na rodnom poluotoku.

No, da bi od ideje došla do realizacije trebalo je proći mnogo stepenica. Koje su se sve prepreke našle na putu do ostvarenja snova i plasiranja Croccantina na police SPAR Hrvatska, gledatelji imaju priliku saznati u nedjelju, 9. listopada u 16 sati na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju