Ples sa zvijezdama

Domaća produkcija

Vlatka i Mateo

Plesni par

VLATKA POKOS I MATEO CVENIĆ

Vlatka je televizijska voditeljica i pjevačica čiju su karijeru obilježili brojni projekti i zabavne emisije. Godine 1989. Vlatka je započela profesionalnu pjevačku karijeru kao članica popularne skupine ''Srebrna krila'' s kojom je pet godina nastupala diljem Hrvatske, kao i na turnejama u SAD-u, Kanadi, Australiji i diljem Europe. Najveći hit je bio "Na modrom nebu iznad Zagreba". 1994. godine ostvarila je samostalnu glazbenu karijeru. Izdala je dva studijska albuma ''Vlatka'' 1998. i ''Na dohvat ruke'' 2005.. Njeni najveći hitovi iz ranije faze jesu "Metak" i "Ne tražim ništa". Istovremeno se Vlatka upušta i u projekte voditeljske naravi. Kao voditeljsko lice karijeru gradi na HTV-u gdje je bila stalna voditeljica zabavno-glazbene emisije ''Sedma noć'', vodila je emisije ''Pretežno vedro'', ''Zlatni gong'', te emisije uživo ''Ljetni gong''. Gledatelji Nove TV ju pamte kao voditeljicu projekta ''Dan iz snova'', niz nagradnih igara te ciklus emisija o filmu ''Ususret Oscaru''. Profesionalna voditeljica sudjelovala je na brojnim festivalima, te osim uloge voditeljice i kao izvođačica pjevačkih i plesnih točaka. Zapažena pojavljivanja u javnosti ubrzo su joj donijela i titulu najbolje odjevene žene u Hrvatskoj. Vlatka ima završen studij turističkog menadžmenta te je vrsni poznavatelj četiri strana jezika, te se zahvaljujući tome specijalizirala za specifične profesionalne suradnje.

Jedna od najboljih hrvatskih televizijskih voditeljica prije pet godina odlazi u Kanadu gdje započinje novi život. Ondje se profesionalno usavršava i educira iz područja marketinških komunikacija i oglašavanja, te se potom zapošljava u modnoj industriji gdje i danas radi. U Kanadu se namjerava vratiti nakon sudjelovanja u projektu ''Ples sa zvijezdama'', radi kojeg privremeno ponovno boravi u Hrvatskoj.

Mateo je višestruki državni prvak u latinskoameričkim plesovima te dugogodišnji reprezentativac Hrvatske i finalist brojnih hrvatskih i međunarodnih turnira. On je i polufinalist Europskog kupa, a gledatelji ga vjerojatno pamte i po tituli polufinalista Supertalenta 2009. godine. Iza njega je 16 godina bavljenja natjecateljskim plesom. Natjecateljska karijera je bila fokusirana na međunarodne turnire, gdje se borio za prestiž na svjetskoj rang ljestvici. Zbog plesa se u više navrata selio, kratko vrijeme je proveo i u Norveškoj. Pred kraj natjecateljske karijere je imao uspješno partnerstvo s Ruskinjom Aliyom Shakirovom koja se doselila u Osijek.

Zanimljivosti

X