Ples sa zvijezdama

Domaća produkcija

Pedro i Valentina

Plesni par

PEDRO SOLTZ I VALENTINA WALME

Pedro Soltz je brazilski model. Svoju profesionalnu manekensku karijeru započeo je s 19 godina, no napustio je manekenstvo na neko vrijeme kako bi završio diplomu inženjerstva i poslovanja. Potom se vratio modelingu kao profesiji s punim radnim vremenom i etablirao se kako na nacionalnom tako i na međunarodnom planu, zahvaljujući suradnji s nekim od vrhunskih svjetskih manekenskih agencija. Istovremeno je glumio u više TV reklama i na malom ekranu, zahvaljujući školovanju u nekim od najboljih glumačkih škola.

Pedro je imao priliku raditi za više poznatih svjetskih brendova te dizajnera kao što su Armani, Dolce & Gabbana, Versace, Lacoste, Zegna, Corneliani, itd. Također je imao privilegiju da ga fotografiraju neki od vrhunskih fotografa; Mert Alas & Marcus Piggott i Annie Leibovitz samo su neki od njih.

Nakon što se 2010. pojavio u TV emisiji "Croatian Next Top Model", postao je popularan u Hrvatskoj. 2011. godine postao je poznat i talijanskoj javnosti zahvaljujući sudjelovanju u reality showu 'L'Isola dei Famosi,' gdje je bio gost emisije u kojoj je sudjelovao njegov bliski prijatelj. U 2013. Pedro se smatrao jednim od najseksi muškaraca na svijetu kada mu je popularna američka web stranica dodijelila titulu "Sexiest International Man of 2013". Pedro je 2015. godine proglašen brojem 18 na ljestvici najboljih brazilskih modela i odigrao je sjajnu ulogu u najpopularnijoj seriji u Hrvatskoj, ''Kud puklo da puklo''. 2016. Pedro je debitirao i na velikom ekranu sudjelujući u danskom filmu ''Tri pljačke i hrčak''.

Pedro je radio i živio u Italiji, Francuskoj, New Yorku, LA-u, Južnoj Africi, Španjolskoj, Njemačkoj, Turskoj, no trenutno se sa suprugom Iris i kćeri Larom skrasio u Hrvatskoj.

Valentina Walme je državna prvakinja u latinskoameričkim i standardnim plesovima. Iza Valentine je preko 200 pobjeda na međunarodnim i domaćim turnirima. Valentina i Alan Walme, njen brat, prvi su plesni par u Hrvatskoj koji je prešao u najvišu plesnu kategoriju u standardnim i latinskoameričkim plesovima u jednom danu. Tijekom svoje karijere angažirana je u brojnim TV projektima, događanjima, glazbenim spotovima i reklamnim kampanjama. Plesala je na Severininoj turneji “The Magic Tour”. Koreografirala je za Severinu, Franku, Natašu Bekvalac, Miu Dimšić, Davida Temelkova, Borisa Novkovića. Plesala je za Dinu Merlina, MAC Awards, Tvoje lice zvuči poznato, Supertalent, a koreografirala je i za seriju “Bogu iza nogu''.

U showu ''Ples sa zvijezdama'' sudjeluje 2013. gdje joj je plesni partner bio Janko Popović Volarić. U sezoni 2019. na Novoj TV nastupa s Davorom Garićem.

Zanimljivosti

X