Ples sa zvijezdama

Domaća produkcija

Marko i Gabriela

Plesni par

MARKO PETRIĆ I GABRIELA PILIĆ

Diplomirao je glumu na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a tokom studija je dobio stipendiju HNK-Split gdje je i nastavio karijeru idućih nekoliko godina. U kazalištu je odigrao više od 35 kazališnih uloga, od kojih vrijedi istaknuti uloge velikog znanstvenika Nikole Tesle u predstavi „Tesla Anonimus“, Romea u Romeu i Juliji, Peer Gynta u Peer Gyntu i Danijela u “Adio kauboju”. Osvojio je mnoge nagrade, čak dva puta “Nagradu hrvatskog glumišta”, Malog Marulića, Malu Juditu, regionalne nagrade poput nagrade “Žan Marlot” za najboljeg glumca na festivalu “Dani Jurislava Korenića” u Sarajevu, za ulogu Nikole Tesle u predstavi “Tesla anonimus”. Od 2017. godine je stalni član ansambla GDK Gavella. Glumio je i u nekoliko igranih filmova i TV serija, šira publika ga je imala priliku upoznati u seriji “Čista ljubav”, „Drugo ime ljubavi“, a glumio je manju ulogu u vrlo popularnoj seriji „Senke nad Balkanom“. Marka trenutno možete vidjeti u predstavama: “Zagreb2020”, „Djetinjstvo u Agramu“, “Tesla Anonimus”, te uskoro i novoj predstavi „Naš razred“ u Gavelli.

U slobodno se vrijeme bavi raznim sportovima, u djetinjstvu je trenirao taekwondo, dogurao je gotovo do crnog pojasa, trčao je polumaratone, trekinge, čak je i vozio bicikl od Zagreba do Splita. Velika su mu strast mali nogomet i borilačke vještine. Formu održava i redovitim treninzima u teretani, te u zadnje vrijeme i boksom. Tokom studija glume je otkrio da ima talent za crtanje, pa kad ulovi vremena, crta. Vrijeme najradije provodi okružen obitelji, prijateljima i prirodom, a uzgaja i biljke kojih ima preko 50 vrsta. Kada su životne odluke u pitanju, uvijek nastoji slijediti svoj unutarnji kompas, maksimalno se trudi iskoristiti što više prilika koje mu se pruže, a kako se propuštene ne mogu vratiti, ne žali previše za njima. Svojom najvećom manom smatra zaboravljivost, a vrlinom upornost.

Završila je stručni studij na Kineziološkom fakultetu te time postala prvi stručni prvostupnik trenerske struke plesa u Hrvatskoj. U razdoblju od 2006. do 2015. osvojila je ukupno 16 naslova prvaka Republike Hrvatske u najvažnijoj kategoriji odraslih u latinskoameričkim, standardnim i kombinaciji deset plesova u paru s Ištvanom Vargom te par naslova u mlađim kategorijama. Redovito su predstavljali Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima te međunarodnim natjecanjima. Plasiravši se 2012. godine u top 10 parova na svjetskoj rating ljestvici u kombinaciji deset plesova, ostvarila je status sportaša prve kategorije te bila stipendirana od Grada Zagreba. Hrvatski sportski plesni savez dodjeljuje joj plaketu za najtrofejniju plesačicu u dotadašnjoj povijesti rada Saveza. Članica je hrvatske plesne reprezentacije tijekom svoje cijele natjecateljske karijere.

Svojim rezultatima ponosno dodaje pobjedu u showu Ples sa zvijezdama s plesnim partnerom Slavkom Sobinom u prvoj sezoni na Novoj TV. Danas uspješno trenira mlade sportske plesne parove, od kojih su neki već višestruki državni prvaci. Osim sportskog dijela uživa i u podučavanju plesne rekreacije za žene Ladies latin, koja je svakog dana mnogobrojnija, te individualne rekreacije za parove, kao i pripremi mladenca za prvi ples.

Zanimljivosti

X