Ples sa zvijezdama

Domaća produkcija

Domenica i Alan

Plesni par

DOMENICA ŽUVELA I ALAN WALME

Domenica Žuvela je glazbenica i pjevačica, rođena u Veloj Luci gdje je završila i osnovnu školu. Pohađala je i završila Osnovnu glazbenu školu u Blatu, a Umjetničku školu Luka Sorkočević u Dubrovniku je pohađala od 2007. do 2011., kada upisuje Umjetničku Akademiju u Splitu, smjer Glazbena pedagogija koju završava u rujnu 2018.g., te stječe zvanje Magistra glazbene kulture.

U razdoblju od 2015.g. do 2018.g. stječe radno iskustvo u svojoj struci u Glazbenoj školi u Veloj Luci i Glazbenoj školi u Solinu ( Glazbena radionica „Zvončići“). Ljubav prema glazbi i pjevanju je naslijedila od svoje majke Romane koja još i danas pjeva u lokalnom bendu na otoku Korčuli. Domenica svoju pjevačku karijeru započinje u lokalnom bendu na otoku Korčuli, a potom je nastavlja u jednom bendu iz Splita.

Domenica je ozbiljniju pjevačku karijeru nastavlja kao prateći vokal za glazbeni projekt Tončija Huljića i njegov Tonči Huljić & Madre Badessa Band, a u međuvremenu je i snimala demo snimke pjesama za njegove izvođače. U lipnju 2017. odlučuje se na solo karijeru. Njezin debitantski singl "Kad sam s tobom", objavljen je 3. srpnja 2017., a pjesma je premijerno izvedena na 57. Festivalu zabavne glazbe Split gdje Domenica osvaja nagradu za najboljeg debitanta. Njezin drugi singl "Vidi se iz aviona", izdan je u listopadu 2017.g., te postaje njezina prva pjesma na službenoj top listi Hrvatske diskografske udruge – top lista HR40. U ožujku 2018. objavljuje svoj treći singl „Ljubavna limunada“. U lipnju 2018. Domenica s Damirom Kedžom objavljuje svoj prvi duet „Mi protiv nas“. Pjesma je to s kojom su nastupili na 58. Festivalu zabavne glazbe Split gdje osvajaju Zlatni val - prvu nagradu publike, čime postaju pobjednici festivala. U rujnu 2018. objavljuje svoj četvrti singl „Baš, baš“. Dobitnica je godišnjeg priznanja Hrvatske diskografska udruge (HDU) za novog izvođača godine za 2018. Iduće godine Odbor za dodjelu javnih priznanja u Veloj Luci dodijelio je javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće: 'mlada obrazovana osoba koja je u kratkom vremenu postigla značajne uspjehe u svom radu, a naročito u prošloj 2018. godini, a često ističe Velu Luku za svoje rodno mjesto.'

U 2019. Domenica izdaje 4 pjesme/singla: „Indigo“ (s kojom se predstavila na Dori-hrvatsko natjecanje za pjesmu Eurovizije), „Ne vidim, ne čujem“ (CMC festival), „Nema te svit“ (Splitski festival), „Ćiribu ćiriba“ po kojem je nazvala svoj istoimeni album. Da je album bio više nego uspješan govore podaci da je u prvim tjednima došao na prvo mjesto tjedne top liste prodaje domaćih albuma, kao i da je dobios prvu nominaciju za Porin – najugledniju hrvatsku nagradu.

2020.g. Domenica i osvaja nagradu Porin za album “Ćiribu ćiriba”, u kategoriji najbolji album zabavne glazbe uz producente Tončija Huljića i Ivana Huljića. Te iste godine predstavila se novim singlom „Zovi“ na CMC festivalu s kojim osvaja 3. mjesto za zabavni hit godine 2020.

U 2021. izdaje zadnji ujedno aktualni singl „A meni vruće“ s kojim se predstavila na Splitskom festivalu. Trenutno radi na novim pjesmama koje će uskoro predstaviti.

Alan Walme je državni prvak u kombinaciji deset plesova i u standardnim plesovima te viceprvak u latinsko-američkim plesovima, no većim uspjehom od broja osvojenih prvenstava smatra broj prvaka koje je trenirao. Sa sestrom Valentinom pokupio je brojne medalje, pehare i priznanja ne samo na domaćim već i internacionalnim natjecanjima. Licencirani je sudac sportskog plesa pri Svjetskoj plesnoj federaciji WDSF. Surađivao je s brojnim zvijezdama kao što su Nataša Bekvalac, Leteći odred, Begini itd.

Zanimljivosti

X