Ples sa zvijezdama

Domaća produkcija

Albina i Mario

Plesni par

ALBINA GRČIĆ I MARIO OŽBOLT

Albina Grčić (Albina) hrvatska je pop pjevačica. Svoju karijeru započela je sudjelovanjem na poznatom showu ‘The Voice Hrvatska’, gdje je završila na trećem mjestu. Izabrana je kao predstavnica Hrvatske na Euroviziji 2021. u Rotterdamu pjesmom "Tick-Tock". Nakon završetka showa 'The Voice Hrvatska', Albina je potpisala ugovor sa svjetskom izdavačkom kućom Universal Music (Croatia), te je na jesen iste godine izdala svoj prvi singl ‘Imuna Na Strah’.

Projekti koji su obilježili početak njene karijere svakako su Dora, na kojoj Albina odnosi pobjedu, te Eurosong, na kojem brani boje naše zemlje. Albina je kroz taj period osvojila simpatije publike, kako mlađe tako i starije, i na neki način osigurala mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. Pjesma ‘Tick-Tock’ osvojila je nagradu za hit mjeseca, te je poharala hrvatske glazbene top ljestvice. Albina je, također, konkurirala i na dodjeli nagrada ‘Porin’, na kojoj je odnijela titulu najboljeg novog lica godine. Svaki novi uspjeh rezultirao je značajnim rastom na društvenim mrežama, pa Albina sada broji gotovo 80 tisuća pratitelja na Instagramu. Proteklu godinu nastupala je i van granica Hrvatske, gdje je pokazala koliko dobar performer može biti (Poljska, Španjolska). Nastavila je i s autorskim radom, pa se tako njena ljetna pjesma ‘La La Love’ (španjolsko-engleska verzija) našla na čak 2. mjestu top ljestvica. Albina je svakako jedan perspektivan, mlad izvođač, svjestan sebe i svojih mogućnosti i uvijek spremna ponuditi kvalitetan repertoar i show program.

Mario iza sebe ima niz plesnih dostignuća, pa je tako tri godine zaredom državni prvak u kombinaciji standardnih i latinskoameričkih plesova. Mario je predstavljao Hrvatsku na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima te je bio u top 20 parova na svijetu u kombinaciji standardnih i latinskoameričkih plesova. Rekreativno se bavi borilačkim vještinama (kickboxing i tajlandski boks).

Često nastupa i na raznim humanitarnim događanjima te u televizijskim emisijama, pa su ga gledatelji tako, osim u prošloj sezoni ''Plesa sa zvijezdama'', mogli vidjeti i u showu ''Tvoje lice zvuči poznato''. Mario također studira odnose s javnošću.

Zanimljivosti

X