MasterChef

Domaća emisija

Ana Antunović

Natjecatelj

(34), Zagreb, Pelješac, dipl.novinarka

Studentsko vrijeme, kada je dan trebalo preživjeti s malo novca, nagnalo je Anu da počne kuhati. Vječni savjetnik u kuhinji joj je mama. Anin tata je po zanimanju mesar te je ona s lakoćom naučila sve vrste i dijelove mesa, a baka ju je pak naučila tehnici pravljenja tijesta i omiljenih joj šnicli u toču koje ona gotovo identično replicira. Dok je kuhala kolegama,usput je i objavljivala fotografije hrane na privatnom Instagram profilu. Njezinim prijateljima se to jako svidjelo, svi su tražili recepte i 2018. odlučila se zavlastiti food blog (''Kuhana i pečena''). Njen blog sada broji više od 2 tisuće pratitelja s kojima aktivno razmjenjuje kulinarska iskustva i potiče druge na kuhanje. Sudjelovala je i u pokretanju obiteljskog restorana i OPG-a (farma,vinograd, maslinik) na Pelješcu, odakle je rodom. Sol, origano, celer, kajenski papar i slatka paprika, začini su koje Ana preferira tijekom kuhanja. 

Zanimljivosti

X