''Gorjet ću na terenu! Potrudit ću se da žiri može reći svaka čast, potrudio si se!''

Test kreativnosti nova je prilika da kandidati MasterChefa pokažu koliko dobro mogu baratati slasticama, no žiri će imati još jedno iznenađenje za njih. Pobjednik prošlog izazova Leo Jurešić pri tome ima neke prednosti.



Za to vrijeme Ivica, koji je bio najslabija karika u prošlom izazovu, ovoga puta ima priliku izbjeći stres test ako napravi najbolje jelo. ''Gorjet ću na terenu. Potrudit ću se da žiri može reći svaka čast, potrudio si se'', istaknuo je Ivica.

Hoće li Ivica uspjeti napraviti najbolje jelo i tako izbjeći stres test?

glasova:



Kandidati su se u vili pripremali za izazov pred njima, čitanjem o slasticama, vježbom, a Maja Šabić i Matea Alduk pokazale su kolegama štošta o pripremi deserata. ''Bit će jača borba za opstanak nego za prva mjesta'', smatra Luka Piasevoli kojem je cilj izbjeći stres test.

Sasvim drugačije ususret novom izazovu razmišlja Nikola Kotur: ''Mislim da u ovom ciklusu mogu dati maksimum. Snaga je u meni i spreman sam se boriti za imunitet''.

U dućanu su Lea čekala šest zvona koja su skrivala po tri slatke i tri slane kombinacije. Prva kombinacija bila je: vanilija, malina i listići badema; zatim mak, grožđice i rum. Ispod jednog zvona nalazile su se žute tikvice, lan i timijan; potom špinat, pinjoli i dimljena paprika. Posljednje zvono skrivalo je ljutu papriku, poriluk i dimljenu pancetu, a Leova najdraža kombinacija koju je izabrao za sebe bila je: jabuka, orasi i limun šećer.

Međutim, glavna namirnica za sve kombinacije je svježi kravlji sir. ''U glavi mi je dekonstrukcija pite od jabuke, odnosno tarta od jabuka. U planu je zadržati okus jabuke i upotpuniti ga'', kazao je Leo koji će u dućanu prvi za sebe izabrati još dodatne namirnice.

Osim toga, ima još jednu pogodnost, a to je da jedini od svi kandidata može koristiti šoker. ''Sretan sam, ali žao mi je što ostali kandidati neće moći to koristiti'', rekao je Leo.

Tko će biti oduševljen dodijeljenim namirnicama, a tko baš i neće biti sretan, doznat ćemo već večeras.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju