"Neka su jela danas bila toliko loša da njihovim kreatorima nije mjesto u MasterChefu"

Pogledaj propušteno na  NOVATV

 Ispod prvog zvona nalazili su se juneća jetrica, palenta i luk. Drugo zvono skrivalo je kupus, krumpir i pancetu. Pod trećim su se nalazili srdela, blitva i češnjak. Na kraju je izabrao srdelu budući da je ta namirnica nedavno bila na meniju MasterChef kuhinje i svi su dobili prilike doznati kako da je pripreme. „Sviđa mi se jer sa srdelom još nisam radila“, rekla je Mateja koja je i prije nego je saznala koja je zadana namirnica poželjela raditi ribu.

Kad su saznali što je Ivan odabrao i žiri je komentirao kako bi oni pripremili jelo sa zadanim namirnicama. Damir bi u ovoj kombinaciji namirnica radio kremu od blitve te bi mu priložio i čips. Stjepan bi se poigrao i napravio tri forme srdele, za tri zalogaja u predjelu.

Kako bi ostali dosljedni tradiciji, natjecatelji su radili na tradicionalan način, što znači da nisu mogli koristiti aparate. Dok je to nekima teško palo, Lara je istaknula da nije ni namjeravala raditi s uređajima jer je zadatak doslovno shvatila. „Najveći šok je bio kad sam čuo da ne možemo koristit štapni mikser, jer on mi je trebao za kremice. Morao sam se snaći bez toga“, kazao je David.

Kad je žiri vidio da Marko koristi kuhalo, dao mu je kaznu od pet minuta, a Leonu isto toliko zbog silikonske hvataljke. Miroslav je koristio posudu s plastikom, pa je i on ostao bez dragocjenih pet minuta. „Čekanje je teško i neizvjesno jer gledao sam kolege kako rade i nema odmora jer mozak mi je radio 300 na sat“, ispričao je Miroslav. Pred kraj kuhanja, svega 12 minuta prije kraja, pauzu za kuhanje dobila je i Kristina zbog korištenja pribora sa silikonom.

Po isteku vremena za kuhanje, David je žiriju donio srdelu punjenu s blitvom, kaparima i pancetom položenu na kremu od batata te uz nju priložio salatu od krumpira, manga i naranče. Budući da je na mnogim njegovim tanjurima već bio pire od batata, Stjepan mu je kazao kako ga zabranjuje u sljedećim kuhanjima, a nije bio oduševljen ni majonezom koju je David pripremio. Melkior je u jelu pronašao kost. „Okus je suh i nezačinjen. Srdela se osjeti, ali ostalo je nered na tanjuru“, objasnio mu je Damir, s Stjepan poručio: „Davide, probudi se“. Zbog toga je njegovo jelo proglašeno među najlošijima te je prozvan s Miroslavov, Larom, Lukom, Pierom i Petrom Tudjom. „Dokažite da se takvo što više neće dogoditi“, rekao je Damir. Ovu sedmorku vidjet ćemo u novom stres testu.

Jela koja su oduševila žiri pripremili su Mateja, Antonia i Petar Tucman. No samo jedan od njih dobio je imunitet, a to je bila Antonia, za koju je Stjepan kazao da je maksimalno iskoristila dobiveno vrijeme za kuhanje.

 

Nove epizode MasterChefa ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV! Propuštene epizode gledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju