Čije će jelo žiri proglasiti najboljim, a čije najgorim?

Pogledaj propušteno na  NOVATV

 Za pakao je trebalo odvažnosti, ali ispalo je da ni kuhanje s rajskim namirnicama nije bilo tako lagano. Naime, kandidati su u novom ciklusu parova morali izabrati hoće li kuhati s namirnicama koje je skrivala kutija raja ili pakla.

Oni koji su izabrali pakao imali su izazovnije namirnice, ali i nekoliko pogodnosti, dok je žiri ljubiteljima raja ipak malo zapario – oduzeo im je petnaest minuta i uvjetovao da za jelo koje spremaju moraju koristiti sve dobivene namirnice.

 

Većina je izabrala pakleni put, a među njima su bile Antonia i Mateja. „Teži put je bolji, a i u paklu je zabavnije“, objasnila je Mateja njezin i Antonijin izbor. Ispod rajske kutije krile su se tri vrste žitarica, riža, pir, ječam, šampinjoni, lungić, mini mozzarella, vrhnje za kuhanje, bijele šparoge, bijelo vino, bijeli bademi u listićima, korijen pasternjaka, cvjetača, bijeli papar, svježe začinsko bilje i luk srebrenac.

Paklene kutije skrivale su juneće brizle, svinjsko srce, durian, ljubičasti luk, ljutu papriku, crno vino, pasatu, patlidžan, crveni grah, svježe začinsko bilje i rižu. „Mislim da se puno efektnije jelo može napraviti s namirnicama iz paklene kutije“, rekla je Meri koja je kuhala u paru s Ana-Mariom.

 

Sarah i Kristina napravile su lungić sa začinskim biljem, kuglice panirane u bademima punjenje s mozzarellom i rižom te kreker od dehidriranih gljiva. Za to jelo dobile su pohvalu, kako za okuse tako i za dekoraciju tanjura. „Vidimo harmoniju i lijepo balansirane okuse. Tražimo da razmišljate izvan okvira. Pokazali ste da ste jako dobro iskoristili sve namirnice“, rekao im je Stjepan.

Nakon što im je žiri komentirao jelo, Sarah su otkrili da je postala teta te sada ima još više razloga da osvoji trofej.

 

I jelo Meri i Ana-Marije je bilo jako ukusno te je Stjepan naglasio kako je iznenađen kako u tako ranoj fazi MasterChefa pred žiri dolaze tako dobri tanjuri.

Kad su probali pakleno jelo Petra Tucmana i Miroslava, koji su iskoristili sve namirnica koje su dobili iako nisu trebali, žiri je odmah posegnuo za čašom mlijeka.

 

Antonia i Mateja, koje su odlučile da u jelo neće staviti durian, donijele su također ljuto jelo. „Žiri ne voli ljuto, ali htjeli su pakleni tjedan, pa neka se pomuče i oni, a ne samo mi“, komentirala je Antonia.

No, konačnu odluku o tome koji tanjuri zaslužuju biti proglašeni najboljima i najlošijima, žiri tek treba priopćiti. Nakon pomnog vijećanja odlučili su prozvati dva para. Koja će to dva para biti, ne propustite doznati u novoj epizodi MasterChefa.

 

Čije će jelo biti proglašeno najgorim? - Jelo...

glasova:

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju