Lora: ''Luka Piasevoli je gospodar kaosa, uopće se ne brine za urednost''

Pogledaj propušteno na  NOVATV

Deset najboljih kandidata u gastroduelu odmjerilo je snage pod vodstvom Lore Cepetić i Tihomira Krkleca. Lora je predvodila plavi tim u kojem su bili Leo Jurešić, Luka Piasevoli, Anita Vuković i Lucija Davidović, a Tihomir crveni tim u koji je odabrao Maju Šabić, Mateu Alduk, Maju Jalšovec i Marka Kolaka.

Svaki je tim morao pripremiti četiri kategorije bezmesnih jela na način da svaki član tima kuha samo jednu kategoriju u određenom vremenskim periodu. U vrijeme kuhanja bilo je uračunato i vrijeme za nabavu namirnica u dućanu. Kad je žiri dao znak, kuhar je morao prvo napraviti nabavu. Kategorije za kuhanje su bile carpaccio za koje su imali 25 minuta, burger kojeg su morali pripremiti u isto toliko vremena, tjesteninu u 30 minuta, a desert u 40. Član tima koji je pripremao carpaccio morao je još i zamijesiti tijesto koje je trebalo odležati do kuhanja tjestenine. Prema zadatku, cijelo su vrijeme trebali paziti na urednost, s čim je plavi tim imao velikih poteškoća.''S obzirom na to da imamo malo vremena i puno komponenti od nas se očekuje puno tehnika'', zaključio je Leo. Tihomir je odredio Marka da odradi prvo jelo u crvenom timu i zamijesi tjesteninu, a on je smatrao da mu carpaccio s umakom kako su mu rekli da napravi, neće ostaviti vremena i za mijesiti tijesto. ''Mislim da ne shvaćaju što sve moram napraviti. Napraviti svoje jelo i krenuti raditi tuđe jelo, obaviti kupnju. Pa nemam sat vremena na raspolaganju'', pobunio se Marko. No tijesto se mijesilo u uređaju, a kandidati su se samo morali pobrinuti za okus.Lora je pak istaknula da bi svi trebali raditi ono u čemu se osjećaju ugodno. ''Lora daje ideje, ali dozvoljava timu da se uključi, pa nećemo imati problem'', rekla je Lucija na početku, ali kad je počela kuhati s Lorinim detaljnim uputama, promijenila je mišljenje.

''Mislim da možemo do trona. Ne znam što kuha plavi tim i ne zanima me. Mi imamo dobar koncept i mislim da sve stignemo'', bila je samouvjerena Maja Jalšovec.

Dok su kandidati uzimali namirnice iz dućana, chefovi su im izvana dovikivali što treba uzeti, pa je na kratko nastala panika. ''Ajde gasa malo!'', vikala je Lora Luki dok je tražio namirnice.

Kandidati su morali paziti na urednost, ali je plavi tim imao problem s Lukom. ''Luka Piasevoli je gospodar kaosa, uopće se ne brine za urednost'', komentirala je Lora. ''Kao da je pala bomba na radnu jedinicu i već vidim što će se dogoditi'', rekla je Anita.Ni Luciji, koja je trebala kuhati na radnoj jedinici poslije njega, nije bilo svejedno. ''Vidim kamo to vodi'', rekla je Lucija kad je shvatila da će joj dosta dragocjenog vremena biti utrošeno na čišćenje radne jedinice. Kad je provjeravala tijesto, vidjela je da mu konzistencija nije dobra, pa ga je morala doraditi prije provlačenja za rezance. Na kraju nije stigla staviti umak kako je Lora priželjkivala. ''Mislim da moje ideje nisu bile dovoljno uvažene'', rekla je Lucija, a Lora: ''Prerazočarana sam. Znam kako je to trebalo izgledati. Bez umaka imati špagete – neka talijanska baka se okrenula u grobu''.

Crveni tim nije imao problema s urednošću članova u timu, ali su servirali odvojeno umak od špageta. Kandidati su najviše vremena potrošili na desert kojeg je za crveni tim pripremala Maja Šabić, a za plavi Leo.

''Bolje da desert totalno prepustim Maji'', rekao je Tihomir. I dok je Maju dočekala čista radna jedinica, Leo je morao potrošiti svoje minute na čišćenje radne jedinice koju je poslije Lucije našao u potpunom kaosu.

''Nemam potrebu kod Lea intervenirati jer sve što radi je fokusirano i opravdava cilj'', kaže Lora, a Leo je radio na desertu gotovo do posljednje sekunde.

''Stari moj, ti si pošast za svaku kuhinju'', poručila je Anita Luki poslije kuhanja, kad su se svi kandidati spustili s galerije i kad je izbliza vidjela kako kuhinja izgleda zbog lančane reakcije koja je prouzrokovana njegovim nečišćenjem. Luka je pak vjerovao da će okusi biti ti koji će prevagnuti, a ne urednost.

Lora je tijekom analize gastroduela žiriju kazala da je zadovoljna entuzijazmom svoga tima, ali dogodio se domino efekt u kojem su jedni morali čistiti za drugima. ''Mislim da sam dala sve od sebe da motiviram i komuniciram sa svojim timom'', rekla je Lora.

''Dao sam sto posto sebe. To je moj stil vođenja, opušteno'', poručio je Tihomir.Crveni tim dobio je pohvale za prvo jelo koje je bilo jako dobro izbalansirano s ''bistrim okusom''. ''Pao mi je kamen sa srca, ja sam siguran, idemo dalje'', rekao je Marko kad je čuo žiri.

Burgeri su pak bili bolji od plavog tima, a kod tjestenine su stvari krenule naopako. ''Plavi tim, tjestenina vam je bila prekuhana, zgrušala se. Bilo je i premalo umaka. Iskoristili ste škrobnu vodu, ali ne dovoljno. Crveni tim imao je grešku s umakom koji nije bio u tjestenini. Još je veći problem to da nije bila u frižideru, umjesto vani na sobnoj temperaturi'', kritizirao ih je Damir priopćivši plavom timu da su za ovo jelo ipak oni dobili bod. ''Gledali smo tko je imao manju grešku'', rekao im je Stjepan.Desert ni jednom timu nije ispao onako kako su htjeli, ali sveukupno se žiriju više svidio desert crvenog tima. Prevagu za pobjedu odnijela je organizacija, čistoća jedinca i timski rad, čime je, prema sudu žirija - crveni tim bio pobjednički.

 

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju