Stjepan: "Toliko si talentiran, rijetko se sreću takvi ljudi, takve talentirane osobe kao što si ti"

Pogledaj propušteno na  NOVATV

Nervoza koja je obuzela Lea Jurešića odigrala je veliku ulogu u repliciranju mesnog jela chefa Damira Tomljanovića te on napušta MasterChef samo par dana prije finala. "Zadnja dva i pol mjeseca kuhao sam jako dobro. Pamtit ću ljude, i dobre i loše trenutke. Ovo će putovanje ostati u mom lijepom sjećanju", rekao je Leo.

Kad su vidjeli koji je zadatak pred njih stavio Damir, Maja Jalšovec je komentirala: "Najizazovnije će mi biti napraviti roladu i dobiti boje koje su na pokaznom tanjuru". "Okusi su moćni i balansirani, vraćaju te u neko lijepo mjesto u glavi, u okus nedjelje i nedjeljnih pečenja. Sve je poznato, ali na nekom novom nivou", rekla je Matea Alduk te dodala da je prilikom izrade važno fokusirati se na okuse i teksture.

Damir se potrudio da im napiše sve detalje pa se recept nalazio na desetak stranica. Leo je bio u tolikom stresu da nije mogao staviti rukavice na ruke kad se porezao i na pokušaj stavljanja rukavica potrošio je dosta vremena. No, u tom je trenutku čak bio u prednosti nad Majama i Mateom.

"Od starta sam trčala. Mozak mi nije bio ni u jednom trenutku slobodan od misli", rekla je Matea, a Maja Jalšovec primijetila je da Matea inače dobro plete pa da joj vezanje mesa neće biti problem.

"Imala sam problem s koncem jer mi se doslovno rastapao na tavi. Vadila sam ga van i ponovno vezala. Izgubila sam tu više vremena nego sam planirala izgubiti", ispričala je Maja Šabić. Drugi pokušaj ispao je dobro i krenula je kuhati dalje.

"Umak treba biti intenzivan i treba ga korektno odraditi", kaže Matea, a i Leo je primijetio isto. No, tijekom kuhanja više ga je puta uhvatila nervoza pa je zaboravio što se stavlja u tartar, a raspitivao se kod kandidata i za neke postupke koji su bili jasno opisani u receptu. Osim toga, radna jedinica cijelo mu je vrijeme bila u velikom neredu.

"Zapravo na kraju uvijek pobjeđuje okus", rekao je Melkior Bašić, a Damir dodao: "Radije bih imao pet dobrih komponenti na tanjuru, nego šest loših."

Dvije minute prije kraja Maja Jalšovec nije mogla pronaći blender pa se morala na brzinu snaći s metodom gnječenja vilicom. Kad je došlo vrijeme serviranja, Leo na neurednoj ranoj jedinici nije mogao pronaći svoj pommes souffle. "Sve sam napravio, a ništa od toga", rekao je jer je shvatio da mu se i umak razlio po tanjuru.

"Htjela bih da je to sve deset puta bolje. Možda bi bilo bolje kad bih ponovila drugi puta", rekla je Matea nakon što je odzvonila i zadnja minuta. "Vrlo uredan tanjur. Nedostaje jedna komponenta – stakleni krumpir, ali nije radi jedne komponente žrtvovala cijeli tanjur", primijetio je Damir kada je vidio njezin tanjur koji je pred žiri donijela prva. "Možemo se složiti da se Matea jako dobro snašla", rekao je Stjepan Vukadin nakon što je probao Mateinu repliku Damirovog tanjura.

Sljedeća je jelo žiriju donijela Maja Šabić. "Moram priznati da je bilo jurnjave", rekla je ona. Odmah je Stjepan vidio da je konzistencija jela kod nje dobra, ali i njoj je nedostajao stakleni krumpir.

Leo je bio zadovoljan sa sočnim mesom, ali mnoge druge komponente nisu mu uspjele. Ipak, za razliku od drugih, stakleni je krumpir imao na tanjuru. "Bio sam do sada smiren", kazao je žiriju, a Stjepan mu je napomenuo kako su oni primijetili da "puca na sitnice" i "ne zna kontrolirati situaciju".

"Ovdje je umak najveći problem", kazao je Stjepan nakon što je kušao jelo. "Počela sam jako dobro, ali u zadnje dvije minute sam izgubila glavu", ispričala je Maja Jalšovec žiriju.

Na kraju, žiri je posebno izdvojio Mateu kao kandidatkinju koja je napravila posebno dobro jelo. "Našla si samopouzdanje i imaš fokus", rekao joj je Damir te dodao da se raduje njezinom sljedećem kuhanju.

Kada je čula da je Leo taj koji je ovaj put skuhao najlošiji tanjur, Maja Jalšovec je zaplakala. A ni Leo nije ostao ravnodušan te je i on pustio suze. "Gotovo je. Top pet, volio bih da je trajalo duže, ali što je, tu je", rekao je Leo.

Stjepan se osvrnuo na njegov angažman u kuhinji kazavši mu da se rijetko susreću tako talentirane osobe kao što je on, a ni Melkioru nije bilo svejedno kad je vidio koliko je Leu teško. "O sebi sam naučio jako puno, nisam ni sam mislio da ću tako dobro kuhati i da ću imati tako dobar fokus", rekao je za kraj.

U MasterChefu time ostaju još Lora Cepetić, Maja Šabić, Malea Alduk i Maja Jalšovec. A koja od njih će dobiti titulu MasterChefa, vidjet ćemo uskoro.

U iščekivanju smo velikog finala MasterChefa, no već sada Nova TV najavljuje novu sezonu te poziva sve zainteresirane da se prijave u najkreativniji televizijski show. Čije su kuhače spremne za novu sezonu MasterChefa? Više informacija pročitaj na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju