Odvažna kombinacija blitve i jabuke Ivanu je donijela pobjedu

Pogledaj propušteno na  NOVATV

Kandidatima MasterChefa u posljednjem izazovu zadatak je bio pripremiti hranu za utjehu koja će ih vratiti u djetinjstvo. S jednim slatkim i jednim slanim jelom trebali su očarati nepca žirija. Damir im je najavio da neće probati sva jela, nego samo ona koja su ih nečim privukla na dobar ili loš način.

„Predivan je osjećaj imati priliku vratiti se okusima u djetinjstvo“, komentirala je Antonia kad je saznala koji zadatak moraju ispuniti. Ivani jelo za utjehu iz djetinjstva predstavlja pileća juhica, a Ivanu piletina s palentom. Emanuel se pak odlučio napraviti puding od borovnice s grizom. „Kao klinac sam se najeo pudinga više nego ičega. Nevjerojatno je koliko sam pudinga mogao pojesti“, kazao je.

Manuel je ispričao kako su ga u školi vršnjaci zlostavljali i fizički i psihički. „Odrastao sam bez tate. Praktički sam ga upoznao nakon što sam već krenuo u školu, jer sam htio znati tko mi je tata. Mama ga je nazvala i tako je krenula komunikacija, ali danas se više ne čujemo. Svatko živi svoj život“, ispričao je. Lara, koja je na audicijskoj emisiji otkrila da je imala isti problem s vršnjacima kao Manuel, ispričala je sada da je u hrani tražila utjehu. „Zbog tog sam imala još većih problema. Ali uz obitelj je bilo sve drugačije i hvala im na tome“, rekla je Lara kroz suze. Gaia se odlučila za knedle s jabukom i cimetom.

„Vidimo da je ovo dvoboj pohanog i riže na mlijeku“, komentirao je Melkior nakon što je žiri obišao sve kandidate. Budući da Sarah nije dovršila jelo, žiri ga nije htio probati, a jelo Petra Tudje odbili su probati jer je zagorjelo. Piero je pak napravio prejednostavno jelo, pa ni njegovo jelo nisu kušali. „Izgleda kao da si ga slagao i rukama i nogama“, spočitao mu je Melkior.

Larin tanjur procijenili su kao hranu s kojom se najmanje potrudila do sada. „Ne vidim ovdje emociju. Ovdje vidim kaos“, rekao je kad im je predstavila svoje lisnato s pudingom od vanilije i umakom od jabuke. No krema kojom je zalila tijesto bila je previše vlažna, pa je uništena hrskavost lisnatog tijesta.


Luka je napravio pohane kuglice od piletine sa špinatom te kremu od špinata i graška s domaćim krumpirima, a za desert je napravio rekonstrukciju štrudle od jabuke. „Ovo bih jelo mogao nazvati jelo s MasterChef potpisom, nostalgija i inovacija u jednom“, kazao je Damir. „Sviđa mi se smjer u kojem ideš“, napomenuo mu je Stjepan nakon što je probao jelo.

Najlošije tanjure ovoga su puta imali Petar Tudja, Sarah, Lara, Emanuel i Gaia, ali žiri je odlučio da nitko od njih neće ići direktno u stres test.

Za kraj, otkrili su i tko je imao najbolje tanjure – Asmira, Dominik, Luka i Ivan. Dok se Dominik istaknuo s tehnikama, kod Asmire se žiriju svidjelo to što je kuhala 'hranu s dušom', ali Ivan je, kako je rekao Stjepan, probudio njihovu maštu.

Osim što je tehnički napravio najbolje jelo i zavarao ih izgledom na način da su mislili da je slatko slano, a slano slatko jelo, to je bilo najbolje jelo koje su probali u ovom izazovu. Time će Ivan imati pogodnosti tijekom sljedećeg zadatka koje ćemo saznati u sljedećoj emisiji.

Nove epizode MasterChefa ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV! Propuštene epizode gledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju