Andrea je kuhinju napustila u suzama.

Jelo mladog chefa Kristijana Godinića Andreu Dević stajalo je mjesta u MasterChefu, a ona je kuhinju napustila u suzama. ''Bilo mi je užasno stresno. Emocije su me preplavile'', rekla je Andrea koja je zaplakala kada je čula da je došao njezin kraj u showu.

Do repliciranja jela chefa Godinića došlo je nakon što su kušači plavog tima dali po dva glasa za ostanak dvije različite osobe – Leu Jurešiću i Tihomiru Krklecu. Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić zatražili su od njih da priliku za ostanak u MasterChefu mogu dati samo jednoj osobi, pa su se morali dogovoriti koga će od dvojice predloženih na kraju izabrati za nominaciju. Lora Cepetić je na galeriji komentirala kako bi nominaciju trebao dobili Tihomir jer nitko još u MasterChefu nije napravio tako dobro jelo. ''Opredijelili smo se za Lea, jer ako već MasterChef mijenja živote, onda dajemo veću šansu onome kome bi on zapravo promijenio život'', obrazložio je Luka Marin te time spasio Lea.



U stres testu su se tako natjecali Andrea Dević, Maja Šabić i Tihomir Krklec. Njih su troje morali pripremiti repliku jela chefa Godinića, kako ga je Damir predstavio - novog imena hrvatske gastronomije, koji redefinira hrvatska tradicionalna jela. ''Odrastao sam na selu i u prirodi pa sam naučio da se jela rade od nečega što se može nabrati vani. Moje se jelo zove Blago kao životinje na selu. Također, u njemu imamo šumski dio i polje, odnosno dio sa žitaricama'', objasnio je chef Godinić prije nego je otkrio zvono.



Ubrzo su kandidati doznali da će imati posla s tijestom, raguom, mesom, tj. janjetinom. Ali pri tom moraju paziti da ne izgube druge okuse, poput gljiva. ''Moram priznati da nisam fan janjetine, radije bih ribu'', komentirala je Maja koja se prvi put susreće s tim komadom mesa. No kad je probala jelo shvatila je da ovo jelo nema klasičan okus janjetine, pa joj se jako svidjelo. Ni ostali kandidati nisu mogli prestati jesti kad su počeli probavati, a to je primijetio i Melkior.

Tihomir je prvi put radio s pirovim brašnom prilikom izrade tijesta za lasagne. A za ovo jelo trebalo im je četiri lista koji su prilikom kuhanja bili deblji, a chef im je napomenuo kako će se za vrijeme pečenja stanjiti.


Andrei prva emulzija nije uspjela iako su joj kolege davali savjete s galerije. Odlučila je odmah ponoviti drugu emulziju, no ni ta nije bila dobra. ''Čujem ih sve i još me više zbunjuju'', rekla je Andrea.

Maja je za vrijeme cijelog kuhanja bila izrazito staložena, pa su joj čak i s galerije dovikivali kako opušteno mijesi tijesto i to desnom rukom, a inače je ljevakinja. ''Maja može svima biti uzor da je stres samo u glavi i da je ovo kuhanje kao svako drugo,. Velika je inspiracija'', rekla je Lora.

Maja i Andrea su na vrijeme bile gotove, radile su smireno, dok se činilo da Tihomir kaska. Kasnije je pojasnio kako je bio pomalo kreativan i pokušao recept drugačije odraditi, a pomučio se i s dobivanjem jednakih veličina tijesta.

''Bilo je stresno. Nije mi bilo lako'', rekla je Andrea nakon što je završila s kuhanjem. Prije nego su probali jela, Stjepan je komentirao kako su kandidati za pripremu ovog jela dobili čak 20 minuta više nego je potrebno da se ono pripremi.



Chef Godinić je ocjenu četiri dao Tihomiru. Pohvalio je vizualni izgled tanjura, ali upozorio na to da je u jelu bilo previše luka te da je emulzija bila previše tekuća, pa se razlila po tanjuru. Majinom tanjuru dao je ocijene 6. Iako je vizualno bilo lošije o Tihomirovog, okusom mu je njezino jelo bilo veoma slično originalnom. ''Jako dobar tanjur'', rekao je chef Godinić. I Andreinom tanjuru dao je 4 te je istaknuo da je tjestenina ostala sirova i da se osjetio brašnasti moment dok ju je jeo.

Žiri je pak nakon ocjena chefa Godinića odlučio pokazati ocjene za najbolji tanjur – Majin. ''Tvoj tanjur je jednoglasno bio najbolji i time se tvoj put u MasterChefu nastavlja'', kazao joj je Damir.

Andrea i Tihomir od Melkiora su dobili istu ocjenu. ''Imali ste vrlo slične tanjure. Greške su bile jako slične. Presudila je janjetina koja je kod Andreje bila malo tvrđa'', objasnio je Damir svoje ocijene koje su prednost davale Tihomiru. Na kraju, s dva boda manje, Andrea je bila ta koja je napustila MasterChef.

Kandidate nakon stres testa očekuje kutija iznenađenja, a tko će u njoj briljirati ovoga puta vidjet ćemo uskoro.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju