Stjepan: ''Možete ići kamo god želite!''

Novi zadatak koji će dočekati kandidate MasterChefa je ''Put oko svijeta''. Kada otvore kutiju iznenađenja otkrit će niz namirnica koje teško mogu međusobno spojiti odjednom, ali ako se odluče za jednu od svjetskih kuhinja, moglo bi im poći za rukom da pripreme mnoštvo dobrih okusa.''Vidjela sam odmah kad sam otvorila kutiju, da je ispod nje nešto drugačije, npr. soja umak'', rekla je Matea Alduk. Uz namirnice su dobili i male putovnice. ''Možete kulinarski putovati kamo god želite'', rekao im je Stjepan.

''Predobro, bomba zadatak'', istaknula je veselo Lora Cepetić. ''Odmah sam znala da želim u Aziju'', rekla je Matea, a Lora precizirala da bi voljela pripremiti neko od jela Južne Koreje.

Dok se većini kandidata svidio zadatak pred njima, Ivici Višiću i Marku Kolaku baš i nije. ''Zašto se bazirati na stranu kuhinju i začine iz strane zemlje. Nisam taj čovjek i ne idem u tom pravcu'', objasnio je Marko svoje nezadovoljstvo.

Prije nego počnu kuhati dobit će neka pravila – moraju pripremiti tradicionalno jelo iz svjetske kuhinje ili svoju varijantu tog jela. Dok budu kuhali, obilazit će ih žiri te će natjecateljima, ako im se jelo svidi, staviti u putovnicu žig sa svojim inicijalima. Na kušanje će prozvati jela koja su im po nečemu bila zanimljiva te na kraju proglasiti koje je od kušanih jela najbolje, a koje najlošije. Najbolji od najboljih će dobiti poseban MasterChef žig.

Tko će se od kandidata najbolje snaći s namirnicama iz kutije iznenađenja i oduševiti Stjepana, Damira i Melkiora, doznat ćemo večeras u novoj uzbudljivoj epizodi MasterChefa.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju