Ne znate što ćete za ručak, a volite pikantno? Za sve ljubitelje ljute hrane, Sanja sprema Chilli Con Carne!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Chilli Con Carne poznato je meksičko jelo koje je savezna američka država Teksas preuzela u svoju kuhinju i tako je ovo jelo postalo glavni simbol teksaške hrane. Inače se Chilli Con Carne priprema s mljevenom junetinom, međutim Sanja je ovaj put odlučila junetinu izrezati na sitne kockice. 

Potrebni sastojci za Chilli Con Carne:

1 kg junetine od frikandoa
200 g crvenog graha
200 g kukuruza šećerca
1 mrkva
1 žlica koncentrata rajčice
pola svježe crvene i žute paprike
sol i papar
ulje
mješavina začina Chilli Con Carde
1 svježa chilli papričica
2 glavice luka
1/2 L goveđeg temljca

Nakon što se junetina dinstala na luku, Sanja je dodala jednu izribanu mrkvu, koncetrat rajčice, sol i papar te specifičnu mješavinu začina. Jelo se treba kuhati sat vremena na laganoj vatri. Dok se jelo lagano krčka možete dodati žutu i crvenu papriku te čili papričicu kako bi jelo bilo dovoljno ljuto. Uz to, Sanja u jelo još dodaje grah i kukuruz – sve zajedno se treba kuhati barem 15-tak minuta.

Nakon što su se svi sastojci povezali i jelo je dobilo zlatno-smeđu boju, možete ga poslužiti i uživati u pikantnom okusu.

Cijeli postupak pripreme Chilli Con Cardea možete pogledati u videu: