Živi američki san

Gledaj na NOVA PLUS

Fadik Sevin Atasoy turska je glumica rođena u Ankari te potječe iz glumačke obitelji. Svoju je glumačku karijeru započela s četiri godine u Narodnom kazalištu. Ondje je bila najmlađa koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu. Nakon toga je nastavila svoju karijeru kao dječja zvijezda s vlastitom emisijom na Turkish National Broadcastu.

 

 

Studirala je talijanski na Sveučilištu Bilkant, ali je kasnije upisala kazališni odjel. Diplomirala je i osvojila prvo mjesto na fakultetu, završila poslijediplomski studij na istom fakultetu i magistrirala. Nakon što je diplomirala, Fadik je postala vodeća glumica Turskog nacionalnog kazališta u kojem je igrala glavnu ulogu u sedam predstava od kojih su neke gostovale diljem Europe. Njezin prvi televizijski rad bila je serija "Ah be Istanbul" iz 2004., a radila je kao redateljica i scenaristica za film "Muse 90401" iz 2021.

 

 

Od 2008. do 2012. Fadik je sudjelovala na međunarodnim filmskim festivalima kao prestižni član žirija, a u Kaliforniju ju je dovelo imenovanje za turskog filmskog veleposlanika od strane Ministarstva kulture i turizma Turske. Tako je i godine 2013. postala stalni stanovnik Sjedinjenih Država te osnovala svoju tvrtku RedCase Entertainment sa sjedištem u Los Angelesu.

 

 

Sada već 11 godina živi i glumi u Americi, a kada su joj u jednom intrevjuu postavili pitanje o poteškoćama glume u inozemstvu, odgovorila je: “Glumačka profesija svuda je teška. Ne radi se samo o talentu, postoji i sektorska strana. Svaka zemlja ima svoje poteškoće. Zapravo, nikada nisam imala poteškoća u Americi. 11 godina bilo je nevjerojatno za mene. Bilo je to jako dobro iskustvo i puno mi je pomoglo."

 

 

Glumicu Fadik Sevin Atasoy gledajte od ponedjeljka do petka u seriji "Snaga obitelji" na Novoj TV!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju