Turska dramska serija 'Kuzgun' od utorka, 14. lipnja na Novoj TV!

Gledaj na NOVA PLUS

U utorak, 14. lipnja Nova TV kreće s emitiranjem nove uzbudljive turske dramske serije 'Kuzgun' koja na male ekrane donosi priču o muškarcu koji kreće u potragu za osvetom zbog velike nepravde koja mu se dogodila u djetinjstvu. Upoznajte Kuzguna i osobe koje ga prate na životnom putu:

Kuzgun (Baris Arduç)

Oduvijek se želio školovati i sklon je stripovima. Tako postaje najpismeniji čovjek u svome okruženju. On je čovjek koji sam radi na svome kulturnom uzdizanju, preuzima i gleda filmove sa stranih filmskih stranica kad god mu se za to ponudi prilika. Drugim riječima, Kuzgun je čovjek koji potpuno ruši predrasudu da nenačitana osoba nije u stanju sastaviti složenu rečenicu. Gaji veliku ljubav prema prirodi i životinjama. Razumije jezik vjetra, zna kad će se vrijeme promijeniti. Voli sve životinje. Zbrinjava ozlijeđene životinje, odlazi u skloništa i onamo im nosi hranu. Još kao dijete ostao je bez obitelji te zbog toga i dalje osjeća duboku tugu. Upoznao je ulicu kad je imao samo osam godina i vidio najsuroviju, najmračniju stranu života. Naučio je sam preživjeti na ulici. Zbog toga je potisnuo svu svoju naivnost i osjećaje. Živio je posve sam. Čak je i svoje ime promijenio u Akča. Njegov ukradeni život, očeva smrt i izgubljena obitelj postali su Kuzgunova motivacija za život. Jednog će se dana osvetiti i biti jak. Neće dopustiti da mu više ikad itko naudi.

 Dila (Burcu Biricik)

U djetinjstvu joj je bilo dosadno igrati se lutkama i s drugim djevojčicama. Prema njezinim riječima, muškarci su uvijek radili zabavnije stvari. Znala je prolaziti kroz rane testove snage i izdržljivosti kako bi je dječaci primili u svoje društvo. Obogatila se, ali to je nije promijenilo. I dalje se voli penjati po drveću. U dvorištu njezine obiteljske kuće raste drveće koje je sama posadila. Dila je duhovita djevojka, ali humor povezuje s inteligencijom pa je zbog toga smatraju snobom. Omiljena je u društvu. Odlazi na festivale, zabave i razna događanja. Živahna je djevojka. Unatoč svemu tomu, ne dopušta da joj itko priđe bez njezina dopuštenja. Najveću traumu doživjela je u djetinjstvu kad je Kuzgun nestao te nakon smrti majke Sultan nekoliko godina poslije. Istanbul je napustila netom nakon majčine smrti. Njezin odlazak iz Istanbula bio je odmah poslije tog događaja. 

'Krojač' Derviš Dževheri (Settar Tanriögen)

Derviš Dževheri jest poseban čovjek koji je kao šegrt zanat izučio kod jednog od najstarijih armenskih majstora krojača u Istanbulu i radi u susjedstvu. Iako je imao brojne prilike da stekne slavu, odlučio je raditi u skladu s tradicijom svoga zvanja. Iznimno je discipliniran. Pomno bira svoje mušterije i pritom ne mari za novac. Živi u kući iza svoje krojačke radionice koja je smještena u starome trgovačkom centru. Pravo je čudo kako uvijek nađe rješenje za tuđe probleme. Njegov stil odijevanja i stav posve su očaravajući. Priče su njegovo najveće bogatstvo. Pomaže onima koji su u nevolji. Zna sve što se događa na ulici. Nitko mu se ne obraća pravim imenom. Svi ga zovu Krojač, a samo ga Kuzgun zove Derviš. U slobodno vrijeme svira harmoniku, u kavu dodaje alkoholna pića. Dobro je društvo za piće. Natuca francuski i talijanski, ali izvrsno govori armenski. Ima smisla za glazbu.

Merjem Džebedži (Hatice Aslan)

Ima 45 godina i majka je troje djece. Još od djetinjstva voli tradicionalnu glazbu. Njezin pokojni otac bio je poznati trubadur (bard) iz centralne Anatolije. Iste godine kad je na konzervatoriju počela studirati narodnu glazbu, upoznala je Jusufa, apsolventa na Policijskoj akademiji. Zaljubili su se i ubrzo odlučili vjenčati. Upravo zato prekinula je studij. Iako se nadala da će brzo nastaviti studirati, dugo to nije učinila. Baš kao i njezin otac, voli ptice. Upravo zato svojoj je djeci dala imena prema nazivima ptičjih vrsta. Njezin suprug Jusuf tu je odluku prepustio njoj. Ima 12 pripitomljenih golubova koje drži u potkrovlju svoje kuće. Merjem je prestala voljeti narodne pjesme, no u svojim četrdesetim godinama smogla je snage da nastavi studirati na konzervatoriju. Najveću bol doživjela je nakon nestanka svoga sina Kuzguna. S njegovim povratkom bit će suočena s novim iskušenjima.

Rifat Bilgin (Levent Ülgen)

Rifat je poslovni čovjek koji je nekoć radio kao policajac. Tijekom operacije čiji je cilj bio hvatanje moćnog trgovca narkoticima uzeo je ponuđeno mito te se obogatio postavši njegov partner. Vlasnik je logističke tvrtke, ali tijekom godina postao je istaknuti pripadnik kriminalnog miljea. Njegova kći Dila njegova je najveća slabost. Nakon smrti prve supruge Sultan ponovno se oženio. Ali ovaj put iz koristi. Živi sa suprugom Šermin, kćeri Naz koju je dobio u braku sa Šermin, sinom Alijem, Alijevom suprugom Sedom, unukom Defne te kćeri Dilom. Obitelj ga poznaje kao milog oca i djeda, ali izvan obiteljskog kruga on je moćan i nemilosrdan kriminalac. Nakon Kuzgunova povratka njegov će se život u potpunosti promijeniti.

Ali Bilgin (Aytek Sayan)

Čeznuo je za ljubavlju svoga oca Rifata. Djetinjstvo je proveo pokušavajući steći očevu naklonost, ali što god učinio, to mu nije pošlo za rukom. Još kao dijete svjedočio je iznimnim okrutnostima. Upravo zbog toga i nemogućnosti da se dokaže ocu ima problem s anksioznošću i kontroliranjem ljutnje. Sve njegove emocije vidljive su na njegovu licu. Zato je upropastio puno poslova. Ali misli da ne može ispuniti očeva očekivanja i da nije dovoljno dobar sin pa se zbog toga osjeća bezvrijednim. Uvijek se nastoji dokazati. Ali je u braku sa Sedom s kojom ima petogodišnju kćer. Nije vjeran supruzi niti je ikad doživio pravu ljubav.

Novu tursku dramsku uspješnicu 'Kuzgun' ne propustite pratiti od utorka, 14. lipnja na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju