Velečasni Mirko pokušava spriječiti Svetinu akciju "popust za potpis", ali mu to ne uspijeva.

Gledaj na NOVA PLUS
Propuštene epizode gledaj besplatno na  NOVATV

Seljanima je ipak popust draži od morala i etike. Ručak kod Mile se pretvori u potpuni debakl. Damir je, dolazeći iz šopinga, ušao u kupaonu i zatekao Katarinu golu. Neugodnu tišinu za stolom Mile pokušava ublažiti pričom o tome kako je on tako jednom vidio Stipinu mater golu. Stipe se zagrcne, Katarina izvede heimlichov zahvat, nakon čega svi shvate da je Katarina doktorica. Stipe je zahvalan, a Mile i Zdenka oduševljeni. Damir i Katarina se izbjegavaju i pogledati kad dolazi Denis, predstavlja se kao Katarinin zaručnik i pred svima prosi Katarinu. Damir je neugodno iznenađen činjenicom da Katarina ima zaručnika.

Katarina, ljuta na Denisa, odlazi s ručka. Denis odlazi za njom. Nakon kratke svađe odlučuju ipak otići do hotela u parku na večeru i u miru popričati. Denis odlazi po auto.

U selo stiže Marko i ugleda Denisa samog u autu kako odlazi iz sela. Kada Katarinu ne zatekne u kući, pa ni u selu diže paniku da je nestala. Sveto i Ane su zabrinuti što su unuci kod Mile, svaki iz svog razloga. Ane bijesno dolazi kod Mile i govori mu kako od sada više ne računa na njezinu podršku. Damir i ekipa su na duhovnim vježbama. Dok igraju igrice vel. Mirko ih ispituje o njihovim planovima za budućnost. Ljubo se žali kako mu dečki ne žele pomoći u pripremama za ispit iz samoobrane. Vel. Mirko mu odlučuje pomoći. Damir Josipu govori kako Katarina ima tatoo na guzi. U hrvanju ih zatiče Barbara, prekida duhovne vježbe odvlačeći Dianu. Katarina i Denis su se pomirili i Katarina ga obavještava da je odlučila ostati. Denis je zadovoljan. Za to vrijeme u selu, seljani su se organizirali i spremni su za potragu koju predvode Mile, Stipe i Marko. Damir dolazi kući i saznaje da je Katarina nestala.