Sveto je odustao od života.

Gledaj na NOVA PLUS

Barbara ga dolazi posjetiti u bolnicu ali mu ipak nema hrabrosti reći da je ona zvala poreznu. Izjeda je grižnja savjesti. 

Katarina i Mirko se lijepo slažu, no zatekne ih Milka koja je sigurna da su oni postali ljubavnici. Ovo misli i ostatak sela, koji podbada Mirka. Milka zove don Antu da razgovara s Mirkom, što don Ante i čini i tako još više gura Mirka preko ruba. Nakon što mu se nitko ne pojavi na večernjoj misi, Katarina odluči otići iz župnog ureda jer ne želi dalje Mirku komplicirati život. 

Mile je očajan jer svi misle da je on zvao Sveti poreznu. Mili je žao Svete, i proda staru kuburu svog djeda kako bi pomogao Sveti da plati dug. Traži od Mirka da on da Sveti novce, ali ga zaklinje da ne kaže Sveti da je on dao novac. Mirko pristaje ali traži od Mile da zauzvrat primi Katarinu na stan i hranu.

Ane i Stipe kopaju po Nediljkovom mobitelu i tako saznaju da ima misterioznu ljubavnicu. Prate ga pod okriljem noći i slikaju. Goga daje Nediljku ultimatum – ili će je oženiti, ili će dijete podvaliti Damiru. Stipina fotografija nije uspjela, ali on je i dalje odlučan da stane Nediljku na kraj.