Anđeli

Serija

Derya Artemel

Mesude

Ejlulina majka. Udaja se za oca njezinih kćeri bila je dogovoreni brak. Muž je nije mučio, ali s njim nije doživjela ljubav. Nijedanput se nije rastopila od užitka u njegovu naručju.

Zbog toga se zaljubila u Kemala na prvi pogled. Udala se za Kemala odmah, bez imalo promišljanja.Neka imam muža, neka ga uz mene, razmišlja Mesude. Kad zatrudni sa svojim prvim djetetom koje je plod ljubavi, napusti posao u tvornici tekstila u kojoj je godinama krvavo radila. Kemal je i protiv svoje volje počeo raditi kao taksist. Kao posljedica toga, Mesude je zaboravila da je u stanju biti samostalna. Mislila je da će, da nema Kemala, gladovati i završiti na ulici, razvila je tu vrstu ovisničkog ponašanja.

Unatoč upozorenjima zlonamjerne starije susjede, Mesude nije htjela ni pomisliti da bi se Kemal mogao zagledati u Ejlul. Nemir i žalost svoje kćeri pripisuje ljubomori na novog brata. U jednom se trenu odlučila zavaravati. Jer se boji onoga što će morati učiniti ako se suoči s istinom. No dođe trenutak u kojem Mesude više ne može zatvarati oči i ništa ne poduzimati. Ejlul se suočava s njom i odluči joj otvoreno reći što se događa. Mesude ne želi da takvu katastrofu pretoči u riječi, kaže kćeri da šuti, da je sve razumjela.

Zanimljivosti

X