Zdravlje na kvadrat

Domaća produkcija Pogledaj najavu
Epizoda 42 - 12. kolovoza Sub
10:00

Zdravlje na kvadrat, 12. kolovoza

U ovotjednom izdanju emisije 'Zdravlje na kvadrat' gledatelji mogu doznati više o čestom problemu nakon depilacija - uraslim dlakama.

Žene češće imaju ovaj problem, ali ni muškarcima nije stran. Ekipa emisije donosi savjete o tome kako prevenirati urastanje dlaka te kako ih ukloniti.

'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o proširenim venama. Novinari emisije istražili su kako nastaju, tko ih ima, mogu li se prevenirati i kako se liječe. 

Dobar vid iznimno je važan. Ako imamo problema s njim može se u većini slučajeva vratiti, i to na nekoliko načina – naočalama, lećama ili laserskom korekcijom dioptrije. Što je zapravo laserska korekcija dioptrije i može li štetiti oku, gledatelji imaju priliku pogledati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.

Bubrežni kamenci jedan su od najbolnijih poremećaja koji pogađaju ljude, ali i jedan od najčešćih poremećaja urinarnog trakta. Statistike kažu da svaka deseta osoba oboli od ove bolesti. Što se dogodi kad imamo problema s bubrežnim kamencima, istražio je novinar 'Zdravlja na kvadrat' Toni Damjanić.

Koža malih beba osjetljivija je od kože odraslih jer nije u potpunosti anatomski i funkcionalno razvijena. Stoga ne čudi da je pelenski osip najčešći oblik iritativnog dermatitisa u dojenačkoj dobi. Kako se liječi, gledatelji mogu doznati u 'Zdravlju na kvadrat'.

Svako pretjerano izlaganje suncu predstavlja trajno oštećenje kože koje želimo izbjeći. No ako se to dogodi, što učiniti? Kako se općenito zaštiti od visokih temperatura i koliko nam one štete? Odgovore donosi 'Zdravlje na kvadrat'. 

U rubrici 'Vi pitate' ekipa emisije će na zahtjev gledatelja govoriti o kupanjima u moru, rijekama, bazenima, jezerima te mogućim infekcijama koje ondje mogu nastati.


Zanimljivosti

Zdravlje na kvadrat, 20. kolovoza

Doma TV

Jedinstvena savjetodavna emisija "Zdravlje na kvadrat" donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekata življenja.

Zdravlje na kvadrat, 13. kolovoza

Doma TV

Jedinstvena savjetodavna emisija "Zdravlje na kvadrat" donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekata življenja.

X