U ovotjednom Zdravlju na kvadrat prošetat ćemo se, na kratko, kroz 12 epizoda iz nove sezone i to kroz onaj dio u kojima poznate osobe pitamo o zdravlju, prehrani, sportu, tjelovježbi. Kako je bilo pogledajte u malom podsjetniku ovog vikenda!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo upozoravaju da i kratkotrajno izlaganje većoj količini CO2 ima ozbiljne posljedice na zdravlje. Globalna emisija ugljikova dioksida jedan je od najvećih svjetskih problema koji ugrožava i sam opstanak na Zemlji. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte ima li rješenja za ovaj problem? 

Budući da nam se bliže blagdani jest će se sve više, posebice slatkog i masne hrane. To će kod mnogih izazvati koji kilogram viška, ali i uzrokovati nečistu kožu i pojavu akni. Kilograme ćete morati skinuti tjelovježbom, a kako se možete riješiti akni, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat!

Negativne posljedice pušenja odavno su poznate. Zapravo, nema u tome ništa dobroga. Jeste li znali da je pušenje najvažniji rizični čimbenik odgovoran za nastanak oko 50% karcinoma mjehura. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat otkrijte s nama zašto je to tako? 

Bolesti izazvane parazitima u razvijenim sredinama su rijetkost. Više su povezane s područjima gdje su sanitarne i higijenske prilike loše. U Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije rekli su nam da je jedna infekcija često prisutna i to baš kod djece. Koja? Pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Depresija nije prolazno stanje neraspoloženja i pasivnosti, već se radi o ozbiljnoj bolesti koju treba liječiti. Ona utječe na cjelokupni život bolesnika. Izlječenje nikad ne dolazi preko noći, već je potrebna upornost. Pomoć za ovu reportažu, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, potražili smo od psihologinje Lee Maričić!