Samo u Zdravlju na kvadrat, komunikator godine, liječnik Natko Beck o Covid pandemiji i cijepljenju: „Nije dobro jahati po nekoj temi jer time postižeš kontraefekt“!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Prvi je zdravstveni post na društvenim mrežama objavio 5. siječnja 2018. godine. Od tada, pa do danas, objavio ih je na stotine, a svojom spontanošću i komunikacijom prisvojio je titulu najpopularnijeg hrvatskog liječnika influencera. Dokaz tomu je i nagrada! U pandemijskoj 2020. proglašen je komunikatorom godine. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gost je Natko Beck! 

Melanom je zloćudni tumor kože. U posljednjih nekoliko godina incidencija mu se povećava brže nego i jednom drugom zloćudnom tumoru. O rizičnim skupinama, uzrocima, simptomima, ali i liječenju melanoma u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, govorit će naša poznata dermatovenerologinja - liječnica Ivana Prkačin.

Epilepsija je jedna od najučestalijih bolesti ili poremećaja u neurologiji, koja zbog svojih karakteristika predstavlja ozbiljan medicinski i socijalni problem. Uzrok nastanka bolesti i simptomi su izrazito raznoliki. Nažalost, to je bolest s kojom se živi cijeli život. Više o epilepsiji doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. 

Voda pokriva više od 70 posto zemljine površine i nužna je za život kakav poznajemo. Da bi je mogli koristiti za piće, provode se istraživanja ispravnosti. U službi za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije brinu o našem zdravlju, pa svakodnevno provjeravaju ispravnost vode. Što još rade? Pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! 

Rak mokraćnog mjehura šesti je najčešći karcinom dijagnosticiran kod muškaraca, odnosno deseti u oba spola. Pacijenti simptome nerijetko zamjene s upalama mokraćnog mjehura. Da ne biste, kojim slučajem, napravili pogrešnu dijagnozu, najbolje je za savjet pitati liječnika. Mi jesmo, za vas – urologa Mladena Stojčića. Odgovore pogledajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat! 

Svi znamo kako je najzdravije jesti svježe pripremljene namirnice. No zbog ubrzanog stila života i nedostatka vremena, obroci se sve češće podgrijavaju. Koje namirnice baš i ne bismo smjeli podgrijavati, koje smijemo, te kako pravilno podgrijavati hranu? Odgovore doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!