Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Male su, naizgled gotovo zanemarive ranice u našoj usnoj šupljini, a prave velike probleme. Zovu se afte. Peckaju i često otežavaju hranjenje i pričanje. Od mama ili baka naučili smo da se afte pojavljuju kada padne imunitet. U ovotjednoj epizodi Zdravlja na kvadrat istražili smo je li to doista tako?



Alergijski rinokonjunktivitis jedna je od najčešćih pojava dišnih putova koja pokazuje porast prevalencije, što je u posljednje vrijeme postala globalna pojava. Može se javiti tijekom cijele godine, ali je puno izraženiji tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pitali smo liječnicu Asju Stipić Marković kako se boriti s rinokonjuktivitisom?



U ovotjednoj epizodi Zdravlja na kvadrat govorit ćemo i o štitnjači. Ona ima značajnu ulogu na psihičko, ali i fizičko stanje osobe. Hormoni štitnjače u organizmu održavaju osnovni metabolizam stanica te ih stimuliraju. A što se događa ako štitnjača ne funkcionira kako treba?



Uživate u jelu, ali ne i u onome što se događa nakon toga. Legnete kako biste odrijemali, a zatim se probudite s bolnim osjećajem žarenja u trbuhu i prsima. Ponekad je bol toliko jaka pa se ljudi toliko uplaše i pomisle kako su doživjeli infarkt. No, u pitanju je žgaravica. Kako se liječi, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.



Zadnjih nekoliko emisija redovito govorimo o mršavljenju i to ne bez razloga. Ako dosad niste čuli, najdeblji smo narod u Europi! Stižu nam ljepši dani i pravo je vrijeme da brzo reagiramo i dovedemo figuru u najbolju verziju sebe i to na zdrav način, ali i da se maknemo s tog neslavnog mjesta najdebljeg naroda u Europi. Kako? Odgovore pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Nastanak narančine kore na trbuhu, bedrima, stražnjici, iznad koljena, ali i drugim dijelovima tijela uzrokovan je nezdravim načinom života, a uklanjanje ovog mrskog neprijatelja često se čini kao nemoguća misija. Koliko je učestao, toliko je i puno dezinformacija o njemu. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorimo o celulitu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju