Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Često možemo čuti priču kako je dio pacijenata nezadovoljan radom svog liječnika obiteljske medicine. Da je nešto u sustavu trulo te da pod hitno nešto treba mijenjati svjesni su i jedni i drugi. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte što liječnici misle o ovoj temi.



Izloženost visokim temperaturama može uzrokovati toplinski, iznenadni kolaps organizma. Jako je važno na vrijeme prepoznati simptome jer ovo stanje može biti opasno po život. Na što posebno treba obratiti pozornost pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.



U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorit ćemo o prehrani, ali ovoga puta o pretjeranom unosu soli u organizam. Jeste li znali da se samo 1 % svjetske populacije pridržava preporuka liječnika o soljenju hrane? Iako je sol tijelu potrebna, njezin pretjeran unos može dovesti do niza zdravstvenih problema.



Začin je za slatka i slana jela, a može pomoći kod prehlada, mučnina, artritisa. Đumbir se spominje u kineskim i indijskim medicinskim tekstovima napisanim prije više od 2000 godina. U Aziji se čaj od đumbira preporučuje onima koji pate od migrene. Više o blagodatima đumbira pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.



Zbog ubrzanog načina života i gomile obveza gotovo se svatko našao umornog i iscrpljenog izraza lica, koji se najviše očitovao tamnim krugovima ispod očiju, tzv. podočnjacima. Podočnjaci su i jedan od prvih znakova starenja. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat, pitali smo liječnicu, ima li trajnog rješenja za njihov nestanak?



Melanom je zloćudni tumor kože. U posljednjih nekoliko godina incidencija mu se povećava brže nego ijednom drugom zloćudnom tumoru. Uz to, sve češća, i veća izloženost suncu, može vremenom našteti koži i dovesti do onog najgoreg – raka kože. Edukacije na ovu temu nikad dosta. Zbog toga, ovog tjedna u Zdravlju na kvadrat stiže još jedna reportaža o zaštiti kože.ž

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju