Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

On je jedan od najpoznatijih neurokirurga u ovom dijelu Europe, ali i u svijetu. Za jedne je opasan, za druge blag profesor na fakultetu! Jedni ga se plaše, drugi upravo traže da ih on operira. Jeste li znali da je ovaj vrhunski stručnjak iz operacijske sale, pravi „vrag“ u ringu?! U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte, prvi put, neurokirurga Krešimira Rotima kao boksača!



Grlobolja se mnogima čini kao bezazlen i prolazan problem. No je li zaista tako? Kako razlikovati virusnu od bakterijske upale grla? Kako grlobolju najbolje izliječiti? Odgovore u ovotjednom Zdravlju na kvadrat ima otorinolaringolog Andro Košec!



Akutni napad bubrežnog kamenca izrazito je jaka bol, jedna od najjačih koju čovjek može iskusiti. No, dobra je vijest da većina pacijenata ima samo jedan napadaj u životu. Jeste li znali da probleme s bubrežnim kamencima mogu imati čak i djeca? Više o bubrežnom kamencu doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat!



Psorijaza, u narodu poznata još i kao ljuskavica, učestala je, kronična nezarazna kožna bolest, za koju nije poznat točan uzrok. Često se uz psorijazu pojavljuju i mnoge druge bolesti. Zato je liječenje vrlo važno. Novinarka Mirna Kozina, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, tražila je odgovore - kako živjeti s psorijazom?



Dobar dio Hrvata svoje vrijeme provodi uz tipkovnice i pametne telefone, a ujedno ne pridaju značaj hrani koju unose u organizam. Mnogi će se hraniti, nazovimo to tako „s nogu“, ali i kupovati namirnice koje su jeftinije. Krivca, naravno, treba tražiti i u kupovnoj moći stanovništva. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte sve o prehrambenim navikama Hrvata!



Kada spomenemo epidemiologe, prva asocijacija zasigurno Vam je koronavirus. Ipak, služba za epidemiologiju obavlja niz različitih zadaća. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat raspitali smo se - koji su osnovni ciljevi rada epidemiološke službe?



Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju