Prvoga je srpnja na snagu stupio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi.

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Iako, kada je riječ o digitalizaciji, uglavnom šteka država, ovoga puta nije tako. Još je uvijek premalo tvrtki spremno za plaćanja preko e-računa. Informer istražuje zašto je to tako.  


Iduće nas godine opet čekaju parlamentarni izbori. Nažalost, većina neće birati sadržaj nego formu, niti će promatrati način na koji političari komuniciraju s biračima. Neki su od njih bili nešto pametniji, pa su angažirali mentore koji korigiraju njihovo ponašanje u javnosti. Većina, nažalost, uopće ne razumije koliko je komunikacija važna, ne samo tijekom kampanje. 


Znamo da je jedinica lokalne samouprave previše i da ih barem polovica nije financijski održiva. Upravo zato da bismo imali bolji pregled njihova financijskog stanja, Institut za javne financije već petu godinu provodi istraživanje o transparentnosti njihovih proračuna. Pokazalo se da su najtransparentnije županije, a najmanje transparentne općine.  


Kako spojiti gastronomiju i vina te kako učenje kroz digitalnu igru učiniti zanimljivijim, priče su koje Informer donosi iz srednjih škola, onih koje su pobijedile na HUP-ovu natječaju Poduzetnici budućnosti. Ekipa Informera posjetila je Požegu gdje su kušali vinski sladoled, a gledatelje će upoznati s inovacijom društvene igre koju su neke škole već primijenile.


U rubrici Moj novac gošća je Đurđica Jurić, dekanica visoke poslovne škole koja je, među ostalim, govorila o poreznom sustavu, PDV-u, uvođenju eura, studiranju u privatnim školama, ali i o laganim potrošačkim temama.