Kultna američka cesta Route 66, osam saveznih država, tri vremenske zone, jedan jako veliki motor i jedna djevojka – to je najkraći opis ovotjedne epizode.

Ne propustite pogledati kako danas izgleda najpoznatija prometnica na svijetu koja je nekad Amerikancima služila kao put na bogatiji zapad,  je li opasna ili je to potpuni mit te kako je izgledao prelazak urednice i voditeljice Riane, koja je kao društvo imala samo vjetar u kosi i kameru. Uživajte u epizodi koja objašnjava zašto se na Route 66 isplati napraviti duplo veći broj kilometara nego što cesta ima, u Rianinom slučaju preko osam tisuća. Putujte američkom “Majkom cestom” i upoznajte neka druga lica SAD-a.

Upoznajte legendarne stanovnike još legendarnije ceste i provjerite kakve sve prirodne ljepote skriva ova već pomalo zaboravljena cesta koja je san mnogih bajkera. Od nacionalnih parkova Arizone do nepreglednih prostranstva Texasa i gradova duhova, preko jako velikog Chicaga i Los Angelesa ili indijanskih rezervata i neponovljivih suvenirnica i starih benzinskih postaja, prazne i vruće kalifornijske pustinje, sve vas to čeka ovaj vikend u epizodi Route 66. 

Naravno imamo i gosta koji je pripremao hranu tipičnu za Diner restorane koji su i danas popularni uz američke prometnice, a upravo u doba kad je Route 66 bila najvažnija prometnica SAD-a, postali su neizbježan dio američke kulture. Naučite kako napraviti pržene kisele krastavce, vjerovali ili ne, popularan zalogaj u SAD-u, ali i savršen chili hot dog, omiljeno jelo u mnogim Diner restoranima.