Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Velika jabuka, centar svijeta, Gotham… samo su neki od naziva za iznimno popularan grad New York, apsolutni rekorder u multikulturalnosti i prvi na svijetu po broju jezika koji se u njemu priča. Urednica i voditeljica Riana Veliku je jabuku zvala domom godinu dana i vjerno bilježila sve najbolje trenutke, a kako to izgleda i kako je živjeti u New Yorku, provjerite ovaj vikend u Coolturistu. Riana baš poput iznimno velikog broja ljudi, New York smatra najposebnijim gradom na svijetu, provjerite zašto mnogi toliko vole ovaj najfotografiraniji grad na svijetu. 

 

Donosimo priču o najpoznatijim turističkim lokacijama, provjerite zašto je Times Square srce svijeta ili koliko puta godišnje munja pogodi Empire State Building,  ali i koja su to mjesta koje obožavaju lokalci. Donosimo priču o festivalima koji život u New Yorku čine dodatno čarobnim. Festival morskih sirena primjerice jedan je od zgoditaka, ako se u NYC nađete za vrijeme ljetnog solsticija. 

 

Central Park čaroban je u sva 4 godišnja doba, a u Coolturistu pogledajte kako izgleda promjena godišnjih haljina ovog nepoznatijeg i najsnimanijeg parka na svijetu. Donosimo i priče o tome zašto mnogi tvrde da New York grad koji nikad ne spava te kako je zaradio taj pridjev. Ovotjedni gost pripremat će nešto što je popularno u gradu. Ovog puta to je priznati i poznati kuhar Richard Gruica, osnivač Gipsy Table i chef s iskustvom rada u NYC s njihovim još poznatijim chefovima.

Nove uzbudljive turističke priče emisije "CoolTurist" pratite nedjeljom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju