Provjereno

Informativni program

Ivana Paradžiković

Urednica

Ivana je od 2009. godine voditeljica i urednica emisije 'Provjereno', najgledanije istraživačke emisije koju u prosjeku prati više od 400.000 gledatelja.

Ivana Paradžiković već je od malih nogu bila fascinirana novinarstvom kad je kao dijete uvijek gledala vijesti na televiziji, naročito uz djeda. Otkad zna za sebe bavi se pisanjem, pa je odabir novinarstva kao profesije bio logičan slijed događaja. Na televiziji je Ivana obavljala razne vrste poslova, od novinarstva, pisanja scenarija do produkcije, a i dalje sanja o premijeri svog dokumentarca. 

Emisija Provjereno već godinama uspješno razotkriva i bavi se svim važnim problemima malog čovjeka i problema društvene i političke svakodnevice. Ivana ističe kako je istodobno čast, ali i velika odgovornost kada gledatelji percipiraju emisiju te ekipu novinara koji istražuju događaje i priče, kao nekoga tko može zaista pomoći u rješavanju krucijalnih pitanja društva u kojem žive. Ivana Paradžiković ponosna je i na Večernjakovu ružu koju je osvojila 2013. godine u kategoriji TV lice godine, posebice jer nagradu dodjeljuju gledatelji. Osim toga, Ivana je dobitnica nagrade Joška Kulušića za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja, na koju je posebno ponosna jer pitanje ljudskih prava okosnica je i emisije Provjereno. 

Zanimljivosti

X