Što je pošlo po krivu da Hrvata nestaje?

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Posljednji popis stanovništva digao je demografe na noge! Premijer smiren, a rješenja nigdje na vidiku. Jesmo li postali „eldorado“ za jeftinu radnu snagu, a pamet izvozimo? Što će vlada poduzeti kako bi vratila ljude u Hrvatsku i je li doseljavanje stranaca rješenje?


Više od deset kamenoloma i milijuni kuna koji se vrte oko tog biznisa. A stanovnici zaleđa Trogira i Kaštela guše se kažu u prašini. Godinama upozoravaju da se vlasnici kamenoloma ne drže pravila o zaštiti okoliša. A sada se otvara novi. Mještani potpisuju peticije protiv, i kažu kuće su nam popucale, kvaliteta života je nikakva.  


Prodaja alkohola porasla je za 30 posto. U online prodaji i duplo više. Tijekom posljednje dvije godine uslijed pandemije i lockdowna, neizvjesnosti i i stresa, raste i broj onih koji sve češće pretjerano uživaju u alkoholu. Stručnjaci tvrde – prave razmjere i posljedice ovisnosti vidjet ćemo u godinama koje dolaze. Donosimo priču o ljudima koji su taj problem, srećom prepoznali i potražili pomoć. 


Snimke koje su obišle svijet. Život mu je visio o koncu! Mladi planinar iz opasne situacije izašao sa slomljenom nogom. Sve jer je spašavao psa u vrletima Velebita. Primio nas je u svom domu i ispričao dramu koja se odvijala prvog dana ove godine!