Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Zašto Republika Hrvatska neprestano daje poticaje za uzgoj životinja onima koji se o tim istim životinjama ne brinu? Novi slučaj dolazi iz Like u kojima mještani godinama muku muče s neodgovornim vlasnicima. Stotine puta prijavili su nadležnima štete koje imaju. Pritom im, oni u koje upiru prstom - otvoreno prijete! Čak i smrću!

Istražujemo - zbog čega je javna nabava projekta vrijednog preko 2 milijarde kuna završila na Visokom upravom sudu, zašto je isti tražio mišljenje Suda Europske Unije i zbog čega neki radovi nisu startali na vrijeme? U kojoj je fazi izgradnja pruge Hrvatski Leskovac- Karlovac?

Prvo je zaboravljala neke riječi. Tijekom vremena stanje se pogoršavalo. Umjesto u toalet, otišla bi u ostavu. I sve to zbog demencije i Alzheimera. Bolesti od koje, procjenjuje se, u Hrvatskoj boluje 100 tisuća ljudi. Kako je oboljelima? A kako onima koji svaki dan gledaju kako im voljeni naočigled nestaju.

Prije 15 godina snimali smo ga dok se borio protiv karcinoma. Danas je on, unatoč invaliditetu uspješan poduzetnik. Svjestan bitke koju je prošao, osobito one koju je imao kako bi zaradio za život – odlučio je pomoći baš onima poput njega. Sjajan primjer mladog čovjeka koji je težak problem zapošljavanja osoba s invaliditetom pretvorio u lijepu i uspješnu priču!

Emisiju Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju