Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Inspekcija je potvrdila - bilo je propusta u radu zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Priča koju je u siječnju emitirana u Provjerenom dobila je nastavak! Tada im je Drago Makaj ispričao kako je njegova teško bolesna supruga satima čekala hitnu pomoć. On ju nije smio odvesti jer se oporavljala od operacije kralježnice. Nesretna žena je na kraju preminula u bolnici. Što kaže na nalaz inspekcije? A kako isti komentira Zavod za hitnu medicinu?

Sama ostavljena u kući koju je dosmrtnim ugovorom prepisala prijateljima, ne može samostalno ni na WC. U drugom slučaju, nevjenčani suprug će vrlo vjerojatno morati na cestu, jer je njegova udovica kćerki ostavila stan. Što kada se oni koji su na papiru preuzeli brigu ne brinu o starijima? Mogu li se ugovori o dosmrtnom uzdržavanju raskinuti? I zašto poznavatelji ovog problema tvrde – država je starije i nemoćne ostavila na milost i nemilost onih koji ih iskorištavaju!

Radi u ministarstvu, a u okolici Opatije na starini gradila bez dozvole. Susjedi bjesni, pa su ju prijavili. Tvrde – ne samo da je ilegalno već i opasno! Potvrdila je to i inspekcija koja navodi da je gradila izvan gabarita, da se radi o izgradnji i nadogradnji, te naložili rušenje! Žalila se, ali da su je dva suda odbila. No ista, unatoč svemu, podnijela zahtjev za legalizaciju! Kako je to moguće?

Tromjesečna Nika, njezini roditelji, baka, prabaka pa i 95-godišnja šukunbaka! Donosimo priču o obitelji u kojoj čak pet generacija iste obitelji živi pod istim krovom. Mi smo zemlja u koja mladi najkasnije odlaze iz obiteljskog doma. Ali i zemlja u kojoj je potražnja za mjestom u domovima za starije golema. Jedna obitelj s Brača odlučila je „pod istim krovom“ ipak ima više prednosti nego mana!

Emisiju Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju