Rezultat je to predanog rada i priča koje su potaknule i promjene unutar sustava

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Na Europski dan pacijenata, reporterka Provjerenog Nove TV, Ana Malbaša, primila je posebno priznanje Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata za istraživačko novinarstvo u medicini s osobitim doprinosom za prava pacijenata. Rezultat je to predanog rada i priča koje su potaknule i promjene unutar sustava.

''Meni ovo priznanje znači mnogo. Godinama pratim zdravstvo kroz istraživačko novinarstvo. Pred kameru Provjerenog stala je Ljubica Adžaip i priznala da je dala mito splitskom kardiokirurgu Cristianu Bulatu. Na početku prošle sezone pacijentice su mi otkrile da ih je varaždinski psihijatar seksualno uznemiravao i zlostavljao u javnoj bolnici. Ove sezone bavila sam se nabavkom cjepiva protiv covida 19. Sve su te teme dovele do određenih promjena unutar zdravstvenog sustava.'', izjavila je Ana nakon primitka priznanja i dodala: '' Ponosna sam na sve pacijente i liječnike koji nam se javljaju i koji iznose nepravilnosti. Mene posebno motivira baviti se temama koje utječu direktno na ljudsko zdravlje. Ovo priznanje mi je vjetar u leđa, poticaj da se i dalje nastavim boriti za bolji i pravedniji zdravstveni sustav.''

Istraživačka emisija Provjereno već 15. sezona svojim pričama ukazuje na probleme i nepravilnosti u društvu, ali i mijenjaju živote nabolje zbog čega su postali sinonim borbe za pravdu.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju