Ništa nije niti približno bajkovito kao što se čini

"Nestala", psihološki triler iz 2014., režirao je David Fincher prema istoimenom romanu spisateljice Gillian Flynn. Vrhunski glumci Rosamund Pike i Ben Affleck utjelovljuju glavne likove filma - ženu koja je nestala i njenog supersumnjivog muža koji inzistira na tome da ne zna ništa o njezinom nestanku.

Mnoge su zvijezde bile u užem izboru za prikaz Nicka i Amy Dunne. Prije Afflecka, Jon Hamm ozbiljno je razmatran za ulogu, a uz njega su još tu bili i Brad Pitt, Ryan Reynolds pa čak i Seth Rogen.

Međutim, David Fincher u konačnici je odlučio odabrati Bena Afflecka jer je vidio poseban osmijeh koji je Affleck napravio na nekoliko promidžbenih fotografija te je shvatio kako ima savršen sumnjiv izgled za Nicka.

Filmska prava za film "Nestala" stekla je Reese Witherspoon za produkciju preko svoje tada nedavno osnovane produkcijske kuće Pacific Standard, a isprva je planirala glumiti samu Amy Dunne te je tako tek jedna u nizu glumica koje su trebale utjeloviti Amy. Neke od njih su Rooney Mara, Natalie Portman, Charlize Theron i Olivia Wilde. Ali, ulogu je ipak na koncu dobila Rosamund Pike.

Mnogi su filmovi snimljeni na temu osumnjičenog supruga za ubojstvo supruge. Međutim, iako radnja ide u tom pravcu, "Nestala" nikako nije jedan od predstavnika te skupine.  

Ovo je napeta priči o supruzi koja se ne pojavi na proslavi 5. godišnjice braka. Riječ je o savršenom bračnom paru, Nick i Amy, koji mirno živi u provinciji nakon preseljenja iz New Yorka. Omiljeni članovi malene zajednice postat će nacionalna vijest broj 1 kada potraga za nestalom Amy pokaže da je Nick glavni osumnjičenik, a njezin dnevnik otkrije potpuno drugačiju stranu njihovog besprijekornog braka...

Film "Nestala" pogledajte u srijedu u večernjim satima na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju