Najsličniji prikaz svemirskoga putovanja

Znanstvena-fantastika "Ad Astra" u režiji Jamesa Grayja film je iz 2019. koji je hit diljem svijeta te je zaradio 135 milijuna dolara, a budžet je varirao između 80 i 100 milijuna dolara. 

Ovaj je film, prema riječima redatelja Grayja, uspio donijeti filmski najsličniji prikaz svemirskog putovanja, a uloga Brada Pitta stavlja to na još višu stepenicu.

Naslov filma na latinskom jeziku znači "do zvijezda" i često se koristi kao skraćenica za "Per Aspera Ad Astra", što znači "Od trnja do zvijezda". 

Astronaut Roy McBride (Brad Pitt) odlazi na opasnu misiju kroz neumoljivi solarni sustav kako bi otkrio istinu o svom nestalom ocu i njegovoj kobnoj ekspediciji koja sada, 30 godina poslije, prijeti opstanku našeg planeta. Brad Pitt daje snažnu izvedbu u ovom ZF trileru smještenom u svemiru. Kada zagonetni potencijalno smrtonosni događaj pogodi Zemlju, astronaut Roy McBride (Pitt) krene na opasnu misiju preko nemilosrdnog solarnog sustava kako bi otkrio istinu o svom nestalom ocu (Tommy Lee Jones) i njegovoj kobnoj ekspediciji koja sada, 30 godina poslije, predstavlja prijetnju cijelom svemiru.

 

Film "Ad Astra" pogledajte u petak u večernjim satima na Novoj TV 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju