Rocco je isprovociran novim Juditinim odsustvom te se ne libi pokazati otvoreno svoje nezadovoljstvo, no naiđe na oštru osudu Maris. Alex i Anica se spremaju napustiti Grad uz Borisovu pomoć.

63.ep 

Blagdan je svetog Nikole, 6.12.1991. Dijana ispred konobe nalazi košaru koju je Judita zorom ostavila za branitelje odnosno za Mara, a Ivo inzistira da je on odnese na Srđ. Suočena s nepopustljivom Dijanom, Judita odlučuje s Ivom otići na Srđ, u nadi da potpisano primirje poništava Roccovu ucjenu i da će moći Maru reći istinu. Taman kad Judita i Ivo stižu skoro do položaja branitelja, kreće veliki napad na Imperijal. Ivo sklanja Juditu u zaklon, a Maro, koji je ugledao Juditu, ostaje za nju zabrinut. Ipak, mora se s ostalim vojnicima povući u tvrđavu i braniti je.

Rocco je isprovociran novim Juditinim odsustvom te se ne libi otvoreno pokazati svoje nezadovoljstvo, no naiđe na oštru osudu Maris. Alex i Anica se spremaju napustiti Grad uz Borisovu pomoć, a Alex namjerava na brodu oženiti Anicu. Međutim, uskoro počinje napad na Grad i Alex osjeća dužnost zabilježiti stradanje grada. Anica odluči ne otići s Borisom na sigurno, već kreće u potragu za Alexom. Smrtno zabrinuta dolazi u konobu, sluđena od brige za Alexa te izlazi na trg gdje uspijeva čuti Alexov glas, no bomba ih razdvaja. U napadu je pogođen i hotel s izbjeglicama te Dživo nastoji spasiti Adelu iz plamtećeg hotela.