Dok pripiti Dživo spava na kauču, Maris uspije dovesti ranjenog Borisa u Vilu Menčetić i smjestiti ga na tavan. No, Boris se osjeća sve gore, a odbija odlazak u bolnicu.

19.ep - 9. listopada

 Vlaho odbija pomagati Borisu, a kamoli skrivati ga u svojoj konobi. Ipak, Maris ga uspije nagovoriti da mu barem skine lisice te da mu da nešto odjeće i hrane, što Vlaho i učini.
Šiško i Dijana saznaju da je Šipan napadnut. Kao i uvijek do sad, drže se zajedno kako bi pomogli svojoj obitelji. Dijana se brine za svoju sestru Nadu koja je dobro i ne želi otići s otoka, no Dijana ipak inzistira na pomoći. Šiško kuje plan odlaska na Elafite, a Maro mu se pridružuje te obećava da će dovesti tetu Nadu u Grad. U tu svrhu, zamoli Juditu da pita Dživa da im posudi svoj gliser. No, Judita uzima ključeve očeva glisera bez pitanja...

Deša je još uvijek pod dojmom rođenja male Deše i Filip primjećuje da je nešto muči te joj predlaže da popije tabletu za smirenje, tim više što je taj dan bolnica napadnuta. Deša to odbija, iako se i dalje u sebi raspada. Filip je hrabri i govori joj da nastavi dalje.

Dok pripiti Dživo spava na kauču, Maris uspije dovesti ranjenog Borisa u Vilu Menčetić i smjestiti ga na tavan. No Boris se osjeća sve gore, a odbija odlazak u bolnicu. Maris na koncu otkriva da njegova rana izgleda stravično te da je on u puno gorem stanju nego što govori.