Deša odluči otkriti uzrok svojih mučnina te napravi test koji pokaže da je trudna. Deša je u potpunom šoku, a Marijana joj pruža podršku.

16.ep - 4. listopada

Boravak Matije u konobi uspije malo oraspoložiti Dijanu, koja brine za svog sina. Dok Šiško sa Mihom planira potragu za Marom, Maro dolazi na Lovrijenac i tamo sreće Juditu koja je presretna zbog njegova povratka. Njih dvoje nadoknađuju vrijeme koje su proveli razdvojeni u razgovoru i nježnim poljupcima. Odlaze u konobu, gdje se Šiško taman spremao otići tražiti Mara. Obitelj je sretna jer je ponovo na okupu, a Matija prigrli Mara kao brata.

Maris i Boris konačno stižu do Koločepa, ali ih detonacije spriječe da krenu dalje prema Dubrovniku. Odluče sačekati noć. Iako teško pronalazi riječi, Boris uspijeva dati Maris do znanja koliko mu je do nje stalo.

Rocco se želi riješiti Jane iz stana, ali ona ga uvjeri da će mu trebati njena pomoć ukoliko se želi domoći Juditina nasljedstva.

Deša odluči otkriti uzrok svojih mučnina te napravi test koji pokaže da je trudna. Deša je u potpunom šoku, a Marijana joj pruža podršku. Dok Deša brine kako će Dživo reagirati na vijest, kući je dočeka otac.