NEDJELJA 20:05

Autori priče: Jelena Veljača i Milo Grisogono
Glavni pisac: Tomislav Hrpka
Pisci: Nikolina Čuljak, Nada Mirković i Aleksandar Kristek
Pisci dijaloga: Marijana Nola, Nataša Buljan, Iva Ilakovac, Sandra Babić i Olja Runjić

Kreativna producentica: Jelena Veljača
Glavni redatelj: Branko Ivanda
Redatelji: Mladen Dizdar i Robert Orhel

Direktori fotografije: Mario Oljača i Mišo Orepić
Scenograf: Ivan Veljača
Kostimografi: Robert Sever i Branko Basletić
Make up artist: Martina Novaković

Production manager: Boris Pavelić

Uloge:
Barbara Bilić….Judita Knego
Boris Ler…..Maro Kesovija
Dragan Despot….Šiško Kesovija
Ana Kvrgić…Dijana Kesovija
Ines Bojanić…Maris Knego
Alen Liverić…Đivo Knego
Jelena Perčin…Deša Šimunović
Ivana Horvat…Jana Leko
Jolanda Tudor…Magdalena Leko
Mirna Medaković….Anica Prkačin
Amar Bukvić…kapetan Boris Pavela
Ivo Gregurević…Tonko Šimunović
Stefan Kapičić…Roko Sorgo
Frane Perišin… Lovro Kordić

O radnji:

Maris se nakon višegodišnjeg izbivanja vraća u Dubrovnik, a ondje će je dočekati prvi obračuni s prošlošću. Deša (Jelena Perčin) je u međuvremenu postala ravnateljica bolnice, a Adela (Sandra Lončarić) se nakon pet godina samostanskog života u Dubrovnik vraća kao časna sestra. 

Dživo (Alen Liverić) preuzima konobu i vodi je s Dinom (Jasmin Mekić), a vidjet ćemo i kako će se Magdalena (Jolanda Tudor) nositi s teškom bolesti. Dijana (Ana Kvrgić) i Šiško (Dragan Despot) sada uživaju u svojoj sreći i obnovljenoj kući, a njihova sreća bit će potpuna kada im se u obiteljskom zajedništvu pridruži i njihov sin.

Glavni junak Maro (Boris Ler) koji je proveo pet godina na ratištu, vraća se u Konavle puno zreliji, ali i pomalo povučen u sebe. On nastoji ne zanositi se snovima o Juditinom povratku, no te ga misli ipak ne prestaju proganjati. Do velikog obrata u njegovom životu dolazi u trenutku kada sazna da je Judita rodila njihovu kćer Zoru.

Otvorenu i simpatičnu djevojčicu Zoru u seriji će utjeloviti petogodišnja djevojčica Iva Vujanić kojoj je ovo prva uloga u seriji. Rođenje malene Zore te višegodišnje izbivanje iz Dubrovnika i razdvojenost od Mara i na glavnoj junakinji Juditi ostavili su velike tragove. Judita je sve ove godine s majkom živjela u Rimu, skrivajući se od vanjskog svijeta i policije, ali i željno čekajući rasplet svih nesporazuma iz prošlosti.

Novi život junaka Zore dubrovačke donosi nova uzbuđenja i izazove koji će nas ostaviti bez daha! 

O likovima:

JUDITA KNEGO, 19 godina
Mlada i nevina djevojka, netaknuta porocima modernog doba. Odgajana pod staklenim zvonom. Vjera u roditelje, Boga i nacionalni ponos pretočit će se u vjeru u ljubav i vječnu vjernost onom kojeg je njezino srce izabralo. Ipak, u njoj konstantno gori iskra koja ju čini drugačijom i jačom od svih. Tijekom serije od djevojčice u tijelu žene potpuno nespremne za vanjski život i realan svijet, pretvorit će se u mladu zrelu ženu, junakinju domovinskog rata u Dubrovniku.

MARO KESOVIJA, 21 godina
Hrabar, prkosan, jednostavan, srčan i pošten. Zaljubljen u Juditu no, iznad svega, zaljubljen u slobodu i pravdu. Duboko je vezan uz svoju obitelj i sve bi učinio za njih, na njega se uvijek može računati. U trenucima još uvijek ima dječačku zaigranost, no sve se mijenja kada upoznaje Juditu u koju se zaljubi na prvi pogled. Rat ga u trenu iz dječarca pretvara u odgovornog, sabranog mladog čovjeka koji na neočekivan način uzima cijelu sudbinu grada u vlastite ruke.

MARIS KNEGO. 40 godina
Maris je Juditina majka. Ona je dama starog kova; porijeklom plemkinja, otmjena, nježna i emotivna žena. Mnogo je riskirala udajući se za Điva Knega, što on ne zna cijeniti. Obožava svoju kći Juditu.

ĐIVO KNEGO, 45 godina
Đivo je Juditin otac. Najzgodniji je muškarac u gradu za kojim su lude sve žene, uključujući i njegovu ženu koja dugo nije bila svjesna da ju je oženio samo radi pozicije i njenog podrijetla. Bahat, glasan, nesmotren, uvijek u zaokupljan poslovnim pothvatima. Njegova jedina slaba točka jest njegova kći Judita, koju voli više od ičega.

DEŠA ŠIMUNOVIĆ, 30 godina
Deša je vrlo uspješna i talentirana liječnica. Đivova je ljubavnica. Lakomislena je, ali ga iskreno voli. Učinit će sve da bude sa njim bez obzira na okolnosti, a rat ju još više uvjerava u to.

ŠIŠKO KESOVIJA, 47 godina
Šiško je do rata bio poljoprivrednik na svom imanju. Pošten, častan, visokomoralan čovjek koji voli svog sina Mara i ponosan je na njega. Voli i svoju samozatajnu ženu Dijanu. Ljudi ga vole i vjeruju mu. Prihvaća se dužnosti prema domovini te se javlja kao dragovoljac u dubrovačku satniju i postaje jedan od glavnih branitelja grada Dubrovnika.

DIJANA KESOVIJA, 47 godina
Lijepa, skromna, staložena i odana žena. U prošlosti je bila u kratkotrajnoj vezi s Đivom. Shvatila je njegovu podmuklost i dvoličnost te ga je ostavila. Iskreno se zaljubila u Šiška i započela s njim vjeran i iskren odnos kojeg ni sve životne nedaće nisu uspjele promijeniti. Dijana je emotivna, ali i izuzetno hrabra žena.

MAGDALENA LEKO, 50 godina
Dobrodušna, jednostavna žena, slijepo odana Maris i obitelji Knego, iskreno voli Juditu. Uz Maris je oduvijek. Ona joj je dala dom i Magdalena joj to nikad ne može zaboraviti. Samohrana je majka, ima kćer Janu. Svoju kćer obožava, ali je svjesna da Jana nikada neće biti plemenita i dobra osoba poput Judite.

JANA LEKO, 20 godina
Jana je Juditina najbolja prijateljica, moderna djevojka, pomalo jednostavnija, ali životnija od Judite. Zaljubljena je u Mara, a njen svijet se sruši kad shvati da je Maro zaljubljen u Juditu. Ljuta zbog Juditine ´izdaje´.

ANICA PRKAČIN, 20 godina
Anica je Janina prijateljica koja je pomalo lakomislena. Ostaje u Dubrovniku tijekom rata.

BORIS PAVELA, 43 godine
Snažan muškarac grubog, osornog držanja i sirovog ponašanja koje ni malo nije u skladu s njegovim činom. Eksplozivan je i izrazito strastven. Čim nešto želi, Boris to mora imati pod svaku cijenu i ne bira sredstva kojim će doći do svog cilja.

TONKO ŠIMUNOVIĆ
Tonko je Dešin otac. Markantan i muževan, dobro se drži za svoje godine. Iako naizgled grub, prkosan i hladan, u duši je vrlo emotivan i povodljiv. Pokušat će se iskupiti za propust prema jedinoj kćeri, koju je napustio kada joj je bilo trinaest godina. Dešu je to shrvalo i nikad mu nije oprostila.

ROKO SORGO, 30 godina
Bankovni mešetar hrvatskih korijena koji živi u Italiji, podrijetlom iz plemićke Dubrovačke obitelji. Dugogodišnji prijatelj obitelji Knego. Roko bavi se švercom raznih potrepština, između ostalog i lijekova. U prezentaciji likova imaš njegovu cijelu karakterizaciju, ali sam dio koji odaje priču izbacila, ti dodaj ako misliš da treba.

LOVRO KORDIĆ
Iako na prvi pogled pošten i radišan, Lovro Kordić je „premazan svim mastima“. Surađuje s Đivom Knegom u njegovim mutnim poslovima, kako prije, tako i za vrijeme rata. Ljubazan, pristojan, odmjeren, kao i svaki političar, no sposoban na svašta kako bi se domogao novaca i pozicije.