Maro otkriva kako su kriminalci provalili u staklenik i ponovno pokušali uništiti njihovu imovinu. U stakleniku sretne Božu što u njemu izazove sumnju da je njegov otac upleten u cijelu aferu.

135.ep., 28. travanj

Šiško pronalazi pretučenog Mara, koji je uvjeren kako su u kuću provalili lopovi. Šiško sumnja da su to bili Božini ljudi, no svoje sumnje ne može otkriti sinu. Šiško uzima pištolj i provede noć na straži. Izjutra, suočava se s Božom koji prijeti cijeloj njegovoj obitelji ako mu Šiško ne isplati dug na vrijeme. Po povrtaku kući, Šiško laže Maru kako je bio na policiji.

Tonko ispraća Dešu na njen prvi radni dan na novom poslu. Krije od nje da je teško bolestan. Tonko dolazi k Filipu u bolnicu i moli ga da pazi na Dešu kad njega više ne bude. Filip uvidi da Tonkovo stanje nije dobro.

Maris je u šoku kada joj Petar kaže da mora otići do Magdalene u Švicarsku te ju moli da zadrži Janinog i Borisovog sina u Vili Menčetić. Maris dvoji u sebi, nije sigurna može li prihvatiti Borisovo i Janino dijete. Ipak, tugujući i čekajući Borisa, Maris polako prihvaća malog Luku, Borisovog sina...

136.ep., 29. travanj 

Maris se zbližava s Borisovim sinom, ali ne želi da to itko primijeti. Zaklinje se Bogu da će brinuti za Luku, ako joj vrati Borisa. Nešto kasnije, Maris prima nejasan telefonski poziv od Slavena – strahuje da je Boris umro. Filip posjećuje Dešu na njenom novom radnom mjestu, no Deša odbija razgovarati s njim jer misli da je došao provjeriti uzima li opet tablete. Deša ga otjera, no on ju dočekuje na kraju smjene.

Šiško je na mukama jer Božo traži da mu vrati dug ili će uzeti Marovu zemlju. Šiško bezuspješno pokušava nabaviti novac. Dživo shvaća da je Šiško u problemina i obećaje mu da će se on pobrinuti da mu Božo da vremena. Dživo prijeti Boži da ostavi njegovu obitelj na miru i ne traži novac od Šiška, jer on (Dživo) može čekati povrat duga. No, šokira se kad shvati da nije jedini kamatar s kojim Božo radi. Uz to, Božo mu odbija odati tko je njegov tajni partner.

Magdalena od Petra saznaje da je Jana napustila dijete i odlučna je da ju pronađe. Petar ju smiruje, obećava joj da će ju zajedno pronaći i izvesti na pravi put.

Iscrpljen bolešću, Tonko dolazi u bolnicu. No, Julijana traži mito od Tonka kako bi ga primila na liječenje. Tonko se vraća iz bolnice u Dešin stan, pada joj pred noge, na samrti. Deša zove Filipa u pomoć... 

137.ep., 30. travanj

Tonko umire, a Filip pruža Deši emocionalnu podršku koju ona u svojoj boli ne odbija. U trenutku najveće bliskosti prekida ih Julijana. Deša otjera Filipa, nakon čega, razočaranu i tužnu Dešu, posjećuje Bojka. Neutješna Deša prepušta se emocijama i slama u njenom naručju.

Prva berba cvijeća je gotova i Maro je sretan što su Judita i Zora s njim. Judita mu kaže da se vraća u Konavle, no Šiška ovo brine jer zna da opasnost od kamatara kojima duguje novac nije prošla. Nudi Maru da on proda cvijeće. Slomljen dugovima i prijetnjama, Šiško okrade vlastitog sina kako bi vratio makar dio novca.

Dživo je nervozan jer ne može pomoći Šišku dok ne sazna tko mu je partner pa se istresa na Adelu, koja ni ne sluti u kakve poslove je upleten njen budući suprug. Dživo se neugodno iznenadi kad shvati da je njegov partner Lovro Kordić.

Maris je sama s Lukom i u malom dječaku pronalazi novu snagu i životnu radost nakon uznemirujućeg Slavenovog poziva. Iz trenutka nježnosti s Lukom prene je kucanje na vratima. Maris otvara Slavenu, koji pod rukom drži neprepoznatljivog Borisa.

138.ep., 1. svibanj

Bojka od Deše, utučene radi očeve smrti, saznaje da joj je Julijana podmetnula sedative. Bojka to govori Filipu, a Julijana načuje razgovor. Boris se vratio u Dubrovnik iz Alžira, nakon preboljene difterije. Maris ga prima sebi s oduševljenjem i neizmjernom srećom. Upoznaje ga i s njegovim sinom.

Dživo je saznao da mu je Lovro partner te od njega traži da se strpi dok mu ovaj ne nabavi novac. No, Lovro, odlučan da se odmah naplati, dolazi k Adeli i prijeti joj da će izdati Dživa ako mu se ne preda. U sobu u pravi čas ulazi Dživo, tjera Lovra, a Adela suočava Dživa – želi znati je li Lovro govorio istinu?

Maro otkriva da je dobio manje novaca za cvijeće koje su prodali, a Šiško mu laže da otkupljivač nije platio punu cijenu te da će ostatak dobiti kasnije.

Šiško daje Boži dio novaca, no Božo nije spreman na vraćanje duga u ratama te prijeti Šišku životima njegove unuke i obitelji.

139.ep., 2. svibanj

Julijana dolazi k Deši s planom da ju provocira i dovede do ludila. Deša joj na koncu lupi šamar. Filip u taj čas ulazi u stan i šokira se prizorom sluđene Deše te zahtjeva od nje objašnjenje zbog čega je to učinila. Izbezumljena i bijesna Deša ne može vjerovati da ju Filip nakon svega još i osuđuje te tjera i Filipa i Julijanu iz svog stana.

Dživo priznaje slomljenoj Adeli svoje grijehe. Adela, šokirana saznanjem da je surađivao s Lovrom Kordićem, ne želi slušati njegova objašnjenja i govori mu kako mu takvo što nije u stanju oprostiti. Adela raskida zaruke i napušta Dživa i Dubrovnik.
Boris i Maris proživljavaju neizmjerno sretne trenutke jedno s drugim, brinući se zajednički za malog Luku.

Maro otkriva kako su kriminalci provalili u staklenik i ponovno pokušali uništit njihovu imovinu. U stakleniku sretne Božu što u njemu izazove sumnju da je njegov otac upleten u cijelu aferu. Maro otvoreno pita oca ima li on prste u tom zločinu?

Najnovije epizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO.